IJsland captain Aron Gunnarsson heeft de vetste tattoo van het WK

IJsland is met 335.000 inwoners het kleinste land dat zich geplaatst heeft voor het aanstaande WK in Rusland, maar zoals we tijdens het EK van 2016 geleerd hebben wil dat niets zeggen. De IJslanders ontpopte zich tot de sensatie van het EK en wisten zelfs Engeland uit te schakelen in de achtste finale van het toernooi. Tel daar de beroemde ‘Viking Clap’ bij op en je snapt al waarom iedereen van het team begon te houden. Eén van de belangrijkste spelers van dat team was captain Aron Gunnarsson en hij heeft de unieke ervaring vereeuwigd op zijn lichaam.

De vetste tattoo van het WK

De 29-jarige Aron, die voor Cardiff City speelt, heeft in een interview met GrapeVine verteld over zijn ervaringen tijdens het EK in Frankrijk en hij onthulde de betekenis achter zijn gruwelijke tattoo.

‘Ik ben al een hele lange tijd gek van tattoo’s en ik had er al een paar voordat ik deze liet zetten. Na het EK in Frankrijk wilde ik iets speciaals doen wat echt uniek IJslands is. De kunst is gebaseerd op het officiële IJsland logo, maar het is een aangepaste versie waar minder van de originele elementen vervangen zijn door elementen die belangrijk voor mij zijn.

Het is in feite dus een heel persoonlijke tattoo geworden die ik met trots draag. Mijn vriend en tattoo-arties Gunnar Valdimarsson heeft veel tijd besteed aan de tekentafel en toen ik het resultaat voor het eerst zag wist ik 100% zeker dat dit precies was wat ik op mijn rug wilde.’ Hieronder het brute resultaat.

Another step closer???? @tomi_tj thanks ?

Een bericht gedeeld door Aron Gunnarsson (@arongunnarsson) op

Zoals je ziet overdreven we niet toen we zeiden dat dit de vetste tattoo van het WK is. We zijn in ieder geval heel benieuwd naar de prestaties van IJsland de komende weken. Ze zitten in poule D met Argentinië, Kroatië en Nigeria, dus het zal sowieso een lastig verhaal worden om de poulefase te overleven. Aan steun vanuit het thuisland zal het niet liggen, want ondanks dat ze maar 335.000 inwoners hebben zijn er vanuit IJsland 66.000 kaarten aangevraagd (20% van de bevolking!). Dat verdient alweer heel veel credits!

IJsland zal de eerste wedstrijd van het WK op zaterdag 16 juni spelen tegen het Argentinië van Messi. Die dag moet je sowieso helemaal vrij houden, want dan worden er maar liefst 4 wedstrijden achter elkaar gevoetbald. Welke dat zijn lees je hier. Zet het bier dus maar alvast koud en de barbecue klaar!