N.O. Classic – adidas Predator Mania (2002)

Het is misschien wel de meest iconische voetbalschoen ooit. Een schoen die het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan domineerde. Een schoen gedragen en geliefd door onder andere Zinedine Zidane, David Beckham, Del Piero en zo kunnen we nog wel uren doorgaan. De schoen die misschien wel het mooiste UEFA Champions League doelpunt ooit maakte (zie foto hierboven). Dan hebben we het natuurlijk over de adidas Predator Mania. Een absolute gamechanger.

Laten we maar beginnen met misschien wel het meest herkenbare kenmerk aan deze Predator. De tong van de schoen kon je bijna helemaal over de veters heen trekken en met behulp van een elastiek bleven de veters hier goed onder zitten. Hierdoor had je een groter en beter raakvlak tijdens het schieten. Wat het schieten ook bevorderde waren de 6 witte precisie vlakken op de wreef. Hierdoor kon je een flinke curve geven aan je trap of pass. Vooral hierom was de schoen zeer geliefd bij onder andere vrije trap specialist David Beckham. Ook het kangoeroe-leer was erg geliefd vanwege het comfort en duurzaamheid.

adidas Predator Mania

De plastic hak was destijds ook behoorlijk innovatief en zorgde ervoor dat de hak stabieler en beter beschermd was. Verder was één van de meest herkenbare dingen aan deze kicksen natuurlijk de drie adidas-strepen die tot onder de zool doorliepen. Het uiterlijk en de kwaliteit van deze voetbalschoen was zo geliefd, dat er in 2014 zelfs een remake werd uitgebracht door adidas (zie foto hierboven).

Leestip: Gaat de legendarische adidas Predator zijn comeback maken in 2017?

Foto’s: Soccerbible & Pro-Direct Soccer

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *