Teamgenoten onder elkaar, deze 10 dingen kunnen echt niet!

In voetbal zijn je teamgenoten het belangrijkste dat je hebt. Zonder een heel team aan gemotiveerde jongens kun je de drie punten wel op je buik schrijven. Om het moraal in het team op niveau te houden zijn er een aantal dingen die je niet bij elkaar flikt. Doe je dat toch, dan ontstaat er onenigheid. Sluit alle vormen van narigheid gewoon uit en doe onderstaande 10 dingen zeker niet!

Ruziën om een vrije trap

Zijn de afspraken over vrije trappen en andere dode spelmomenten duidelijk? Prima, zo hoort het namelijk ook. Probeer deze afspraken dan ook niet tijdens de wedstrijd te saboteren door de specialist dingen als ‘ik denk dat deze toch beter voor mij ligt’ toe te fluisteren. Je haalt hem uit zijn concentratie en haalt zijn vertrouwen naar beneden. Slecht voor het team!

Storen bij een penalty

Je teamgenoot legt aan om een pingel keihard binnen te schieten en hij loopt aan. Aan de rand van de zestien wil je hem nog wat tips toefluisteren, maar doe dit gewoon niet. Waarschijnlijk heeft hij net besloten welke hoek hij gaat kiezen en dan werken jouw tips averechts. Misschien begint hij wel te twijfelen en belandt de penalty recht in de keeper’s handen.

Een tik op de billetjes

Geen ongewenste intimiteiten. Mannen zitten toch niet aan elkaars kont?

guardiola boateng

Gele kaart afschuiven

Kreeg jij net ten onrechte een gele kaart terwijl jouw teamgenoot de overtreding maakte? Zo lang jij niet op scherp staat accepteer je dat gewoon. Geen verklikkertje zijn.

Doelpunt afpakken

Dit is zo’n beetje het aller goorste wat je een teamgenoot kunt flikken. De bal rolt met 101% zekerheid over de doellijn maar jij sprint erachteraan om net even dat laatste zetje te geven. Kom op, zo’n gast wil je toch niet zijn?

Keeper slopen tijdens warming up

Sta je wissel maar wil je toch even laten zien dat je het in je hebt? Tijdens het opwarmen van de keeper schiet je de ene na de andere bal in de kruising. Als je het leuk vindt om jullie keeper met 0 zelfvertrouwen aan de wedstrijd te laten beginnen dan moet je dat zeker doen. Anders niet.

Doorgaan ondanks blessure

Je bent (licht) geblesseerd maar wilt toch doorspelen. Of je het nu doet om je concurrent niet in de kaart te spelen of omdat je de held wilt uithangen, aan een halve speler heeft je team helemaal niets. Beter laat je jezelf vervangen!

Om zijn handdoek vragen

Had je haast bij het inpakken van je voetbaltas en ben je een handdoek vergeten? Dat is niet zo slim jongen. Nog voordat je teamgenoot de douche instapt vraag je om zijn handdoek. Dat heet ‘iemand voor het blok’ zetten. Laat hem zichzelf eventjes rustig afdrogen en niet geforceerd de handdoek laten sparen voor jouw natte rug. Vraag hem maar nadat hij is afgedroogd en zie dan nog maar hoeveel droge plekjes er nog over zijn.

Aan de bidon slurpen

Je barst van de dorst en loopt naar de dichtstbijzijnde speler met een bidon. Eenmaal in zijn buurt zie je dat hij de hele bidon in zijn muil stopt en nog net geen rondjes met zijn tong om het tuitje draait. Bah, je lijdt nog liever dorst.

Slok van elkaars bier nemen

Deze regel is vooral belangrijk in de derde helft. Je blijft simpelweg van elkaars bier af.

Lees ook: De 7 slechtste redenen om iemand aanvoerder te maken.