Tesla presenteert nieuwe Roadster met ongelofelijk zieke specs

De elektrische auto is al een tijdje met een flinke opkomst bezig en Elon Musk’s Tesla is daar de voorloper in. Vannacht was het weer tijd voor twee nieuwe concepten: één semi-truck en één Roadster. Onze, en ook die van de profvoetballers denken wijk, interesse gaat vooral uit naar die laatste en hij stelt dan ook alles behalve teleur. Dit elektrische monster heeft namelijk een partij specificaties waar je bang van wordt.

Tesla Roadster

Een punt waar alle elektrische auto’s op afgerekend worden is natuurlijk het aantal kilometers die je met een volle batterij kunt rijden. In het geval van deze Roadster is dat een zeer indrukwekkende (bijna) 1000 kilometer. Dat is echter niet het meest indrukwekkende, want dat is toch echt de snelheid. De topsnelheid ligt op ruim 400 kilometer per uur en vanuit stilstand jaagt ‘ie naar de 100 km/u in 1,9 seconden. Bizar! Daar kunnen alle andere sportauto’s alleen maar van dromen.

Het batterypack heeft een capaciteit van 200 kWh en de motoren levern 10 duizend Nm aan de wielen. Het is trouwens een AWD (All Wheel Drive) vierzitter, wat ook nieuw is, want de huidige Tesla Roadster is een krappe tweezitter. Dan blijft er nog één interessant puntje over: de prijs. Die start vanaf $200.000 en er komt een gelimiteerde oplage van 1000 stuks (Founders Series) die $250.000 gaat kosten. Ze verwachten deze Roadster vanaf 2020 te kunnen leveren. We zijn benieuwd welke baller de eerste op de kop gaat tikken.

Feyenoord aanvaller Boëtius heeft geen Tesla, maar onlangs wel twee andere hele dikke bakken gekocht. Die kun je hier checken.

Bron: Autoblog