Toekomstig Oranje-klant Tahith Chong (18) maakt veel indruk bij United

Op dit moment ziet het Nederlandse voetbal er niet bepaald rooskleurig uit en datzelfde geldt natuurlijk voor Oranje. Gelukkig ziet het er wel naar uit dat we over een paar jaar weer wat echte toppers in onze gelederen hebben. In de verre toekomst is dat bijvoorbeeld Xavi Simons van FC Barcelona, maar bij Manchester United voetbalt er eentje die er qua leeftijd wat dichterbij zit. De 18-jarige Tahith Chong.

Tahith Chong

De krullenbol, geboren in Curaçao en afkomstig van Feyenoord, maakte gisteren zijn debuut voor de reserves van Manchester United en hij maakte daar heel veel indruk. In een behoorlijk vrije rol als rechtsbuiten/aanvallende middenvelder was hij over het gehele veld actief, liet hij heerlijke skills zien en bovendien beschikt de imposante verschijning ook over een bak power zoals je dat zelden ziet op zijn leeftijd. Met het heilige nummer 7 op de rug maakte hij ook nog een prima goal tegen Spurs U23. Hieronder een compilatie van zijn beste momenten.

Ondanks het doelpunt van Chong verloor United de wedstrijd met 1-3, maar wij zijn in ieder geval weer iets optimistischer wat betreft de toekomst van Oranje. Vorig seizoen liet de ex-Feyenoorder al zien dat hij in staat is om prachtige dingen te laten zien met onderstaande wereldgoal bij United U18.

Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met het andere gigantische talent, Xavi Simons, dan kun je hier zeer indrukwekkende beelden bekijken.