De Togolees Koné redt voor de vierde keer het leven van een voetballer

Cristiano Ronaldo heeft 4 Gouden Ballen in zijn kast staan, maar deze prestatie van Francis Koné is eigenlijk minimaal net zo mooi. Vorige week redde hij namelijk voor de vierde keer het leven van een andere voetballer. Deze keer mocht de keeper van de tegenpartij van geluk spreken dat de Togolees in de buurt was toen het helemaal mis ging. Waarschijnlijk kende je deze jongen nog niet, maar dan is het nu de tijd om daar verandering in te brengen. Wat een held.

Held Koné

De spits van FC Slovácko ging samen met de verdediger van de tegenpartij achter een diepe bal aan en de keeper kwam uit om de bal op te vangen of weg te slaan. De ogen waren gericht op de bal en dat leidde tot een verschrikkelijke botsing tussen de keeper en eigen verdediger. Koné ontsprong de dans, maar zag direct dat het niet goed zat met de keeper van Bohemians 1905. Koné wachtte geen moment en ging direct te hulp.

Ik zag dat de verdediger ook opkrabbelde, dus ik maakte mij geen zorgen om hem. Ik keek direct naar de keeper en zag hem niet bewegen, dus wist dat het mis moest zijn. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat zijn ogen waren weggedraaid. Hij was bewusteloos of erger en had zijn eigen tong ingeslikt, dus ik wist meteen wat ik moest doen. Ik hield zijn arm stevig vast, want soms kunnen mensen in deze staat wilde bewegingen maken. Ik kreeg uiteindelijk zijn kaken van elkaar af en kon zijn tong terugtrekken. Hij beet mij omdat zijn kaken weer strak op elkaar klapten, maar gelukkig kreeg ik het voor elkaar in een paar seconden tijd.

Het begon allemaal op 18-jarige leeftijd toen hij in Thailand voetbalde en een teamgenoot redde na een ongeluk in de sportschool. Nummer twee was voor het Togolese nationale elftal, toen 2 teamgenoten botsten en één van deze spelers ongelukkig op zijn hoofd terecht kwam. De derde keer was twee jaar geleden. Je kunt je dus wel voorstellen dat deze man inmiddels de heldenstatus bereikt heeft.

Leestip: Eden Hazard gaf gisteren één van de mooiste passes van het jaar

Bron: Manners