Deze 10 clubs hebben de meeste shirts verkocht in 2016

Het aantal verkochte shirts per club is een mooie manier om te kijken wie de meeste en meest loyale fans ter wereld heeft. Net als bij de 3 rijkste clubs is ook de top 3 van deze lijst niet heel verrassend. Het verschil tussen de nummer één en twee is dan wel weer best verrassend te noemen. De lijst wordt aangevoerd door Manchester United dat wereldwijd 2,85 miljoen shirts verkocht, terwijl nummer twee Real Madrid er ‘slechts’ 2,29 miljoen verkocht. Op nummer drie staat FC Barcelona met bijna twee miljoen verkochte exemplaren.

Top 10 clubs shirtverkoop

Het enorme aantal van United is natuurlijk grotendeels te danken aan de zomerse komst van Pogba & Zlatan, want de twee wereldsterren zijn immens populair in het voetbal. Het verschil met de rest van de Premier League clubs is groot, hoewel Chelsea het met 1,65 miljoen verkochte shirts ook goed doet. Toch heeft United bijna net zoveel shirts verkocht als Chelsea en Arsenal bij elkaar en zelfs ruim 2 miljoen meer dan rivaal Liverpool.

manchester united thuis shirt

De top 10 wordt gecompleteerd door Bayern die 1,5 miljoen shirts verkochten, Serie A teams Juventus & AC Milan die samen tot dat getal kwamen en PSG dat 685.000 shirts over de toonbank zag gaan. Hieronder wordt het nog even op een rijtje gezet. Van de volledige top 10 zijn maar liefst 9,79 miljoen shirts geproduceerd door adidas en slechts 2,665 miljoen door Nike. Hieruit blijkt dat adidas verreweg de meest populaire clubs sponsort.

Schermafdruk 2017-02-08 10.15.32

Leestip: Dit zijn de 20 meest verkochte shirts van de Premier League in 2016

Bron: 90min