Dit zijn de 5 vetste kicksen om het seizoen mee te starten

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur, maar ben je er al een beetje klaar voor? Op het gebied van fitheid en conditie waarschijnlijk niet, want al dat zuipen en eten tijdens de vakantie zal er flink ingehakt hebben. Maar ben je er al klaar voor qua uitrusting zoals voetbalschoenen? We helpen je een handje bij het vinden van de vetste voetbalschoenen, zodat jij meteen indruk maakt op je medespelers.

Nike Mercurial ‘Stealth Ops’

Een top 5 voetbalschoenen zonder de Mercurial zou geen goede top 5 zijn. Al jarenlang is het één van de meest populaire & vetste voetbalschoenen op de markt. Nog niet zolang geleden lanceerde Nike de ‘Stealth Ops’ collectie en kreeg de Mercurial een brute volledig zwarte look. Nu doet volledig zwart het eigenlijk altijd wel goed, maar bij zo’n snelle en strakke schoen als deze heeft het toch iets extra’s. De Nike Mercurial ‘Stealth Ops’ is hier te bestellen.

Nike PhantomVSN

We blijven even bij Nike, want het gloednieuwe model PhantomVSN is de meest geavanceerde schoen van Nike. De schoen lijkt in eerste instantie veterloos, maar die zitten verstopt onder het ‘Ghost Lacing System’ voor een beter raakvlak. Het grootste verschil met andere schoenen zie je van de buitenkant niet.

Quadfit is namelijk een nieuw soort fit die ervoor zorgt dat de schoen zich perfect om de voeten vormt. Het is een naadloos mesh-materiaal die voor een ongeëvenaarde fit zorgt, of je nu brede of smalle voeten hebt. Nog een pluspunt: ze hoeven helemaal niet ‘ingespeeld’ te worden. Haal ze uit de doos, trek ze om de voeten en ze zitten meteen perfect. Er werden razendsnel twee kleuruitvoeringen gelanceerd, maar deze ‘Raised on Concrete’ variant is toch onze favoriet. Je kunt ze hier bestellen.

Een uitgebreidere analyse van de nieuwe PhantomVSN vind je hier.

adidas Predator 18 ‘Team Mode’

Het topmodel van adidas keerde eind juli terug in de meest iconische kleuren. Zwart, rood en wit. Schitterend. Maar het gaat zeker niet alleen om de looks bij deze schoen. Hieronder zie je het veterloze design waar adidas bij zweert, wat voor de perfecte touch zorgt zonder in te leveren op de de fit. Natuurlijk zijn ze ook nog gewoon verkrijgbaar mét veters. Scheelt ook een paar euro’s. De adidas Predator 18 ‘Team Mode’ is hier verkrijgbaar.

adidas X 18 ‘Team Mode’

In dezelfde ‘Team Mode’ collectie van adidas zit een parel van een X 18. Ook deze silo is nog vrij nieuw en doet ons erg denken aan de F50 adizero-lijn en dat is sowieso een goed teken. Het zijn de lichtste schoenen van adidas en dus vooral bedoelt voor de snelle/aanvallende spelers. Het snelle gele kleurtje met zwarte details past er dan ook perfect bij. De X 18 is net als de Predator verkrijgbaar met of zonder veters en ze hebben een iets ander uiterlijk gekregen. We zetten ze even onder elkaar. De adidas X 18 ‘Team Mode’ kicksen zijn hier te bestellen.

Nike Tiempo ‘Stealth Ops’

Over nummer 5 hebben we lang getwijfeld, maar er moest minstens één lederen paar tussen zitten. Dan kom je voor de keuze Nike Tiempo of adidas Copa. Beiden zijn top, dus dan gaan we kijken naar het uiterlijk en dan komen we toch bij de Tiempo terecht. Zeker in deze volledig zwarte ‘Stealth Ops’ uitvoering, want dat past perfect bij het klassieke kenmerk van leer. De Nike Tiempo ‘Stealth Ops’ kun je hier bestellen.

Nou, hier moet je het seizoen toch wel fresh op kunnen beginnen toch? Als je wilt dat je er dan een volledig seizoen op kunt voetballen, dan moet je deze 10 dingen in ieder geval niet doen met je nieuwe kicksen.