Topdesigner Virgil Abloh geeft de Mercurial een Off-White make-over

Als je een beetje geïnteresseerd bent in fashion en sneakers dan heb je de naam Virgil Abloh waarschijnlijk vaak voorbij zien komen de laatste maanden. Hij is de man achter Off-White en deze week werd bekend gemaakt dat hij creatief directeur wordt bij de mannenlijn van Louis Vuitton. In samenwerking met Nike ontwierp hij een hele reeks limited edition sneakers en nu heeft hij de stap gemaakt naar het voetbal. Hij gaf de gloednieuwe Mercurial 360 namelijk de trademark Off-White make-over.

Nike x Off-White Mercurial Vapor 360

Wat alle designs van Off-White kenmerkt is de beschrijvende teksten op de schoen, die letterlijk omschrijven waar het onderdeel van de schoen voor bedoeld is of wat het is. Klinkt misschien een beetje vaag, maar bij het zien van de foto’s wordt wel duidelijk wat we bedoelen. Hetzelfde heeft hij namelijk geflikt met de Mercurial en wij vinden het resultaat heel tof.

Het idee achter het design kent twee kanten. Ten eerste helpt het degene die de schoen draagt om te zien waar hij of zij de bal het beste kan raken. Ten tweede moet het een krachtige boodschap overbrengen aan de tegenstander.

‘Voor deze Mercurial was ik geïnteresseerd in het slaan van een brug tussen voet- en oogcoördinatie. Al de stippen op de schoen representeren de optimale plek om de bal te raken. Daarnaast heb ik nagedacht over hoe ik zou denken als ik iemand de schoenen zou zien dragen,’ zegt Abloh, die in zijn high school dagen verdediger was. ‘Design is een krachtig tool, aangezien het energie en een boodschap communiceert. Ook zorgt het voor de unieke mogelijkheid om iemand er twee keer naar te laten kijken. Ik denk dat het intimiderend is om deze schoen te zien.’

Kylian Mbappé, een fan van Off-White, zal de schoen op 31 maart tijdens de wedstrijd dragen en diezelfde dag zal de Nike x Off-White Mercurial Vapor 360 in gelimiteerde aantallen op de webshop van Nike verkrijgbaar zijn. Mocht het je lukken om ze te bestellen, dan heb je niet alleen één van de meest exclusieve kicksen in bezit, maar ook een paar kicksen die ongetwijfeld heel veel geld waar zullen zijn.