Tottenham en Nike presenteren het spectaculaire nieuwe derde tenue

Yes! De Premier League is weer onderweg en vandaag speelt Tottenham de eerste wedstrijd van het seizoen uit bij Newcastle en die gelegenheid wordt meteen aangepakt om het nieuwe derde tenue te showen. En wat voor een is dat geworden zeg! De omschrijving spectaculair is eigenlijk nog een understatement, want zoiets als dit zagen we nog niet eerder. Het lijkt op pure chaos, maar er zit toch wel degelijk een idee achter.

Tottenham Hotspur derde tenue 2018/2019

Het tenue is geïnspireerd op lokale trots en de geschiedenis van de club. Tottenham’s impact in Noord-Londen wordt afgebeeld via een afbeelding die vanaf de donkere bovenste helft van het shirt overloopt naar onderen toe. Deze geometrische design elementen zijn als een ode aan de iconische tenues van de Spurs uit de jaren 85/86, 86/87 en 91/92.

Maar wat zien we nou in die opvallende graphic op het shirt? Zoals we al zeiden lijkt het op pure chaos, maar als je goed kijkt zie je een afbeelding vanuit de lucht van Haringey, waar de club gevestigd is. Zelfs achter de ‘Neptune Green’ kleur die in het shirt, het broekje en de sokken terugkomt zit een diepere gedachte. Het is namelijk geïnspireerd op het originele Charrington’s Brewery logo, het bedrijf dat oorspronkelijk een deel van het land bezat waar het nieuwe stadion gebouwd is.

Het derde tenue zal voornamelijk gedragen worden tijdens uitwedstrijden in Europees verband, maar zo af en toe zul je het ook in de Premier League zien. Zoals vandaag dus. Tottenham’s nieuwe derde tenue is hier te bestellen.

Eerder deze zomer werden de nieuwe thuis- en uittenues al gepresenteerd door Nike. Die kun je hier checken.