Het nieuwe stadion van Tottenham krijgt de duurste seizoenskaarten ter wereld

In Noord-Londen zijn ze druk bezig met het bouwen van het nieuwe Tottenham Hotspur stadion, waar ze vanaf het seizoen 2018/2019 in willen trekken. Ze verlaten het ietwat verouderde White Hart Lane (ruim 36 duizend plaatsen) en gaan naar een stadion met een capaciteit van 61.000 toeschouwers. Een flinke stijging in toeschouwers en dus ook in inkomsten uit seizoenskaarten en tickets. Een deel van die seizoenskaarten zullen alleen beschikbaar zijn voor de allerrijksten ter wereld met een prijs van €21.500 per seizoen.

Nieuw Tottenham Hotspur stadion

Er zullen in totaal 104 van deze ‘super-premium’ kaarten uitgegeven worden, waardoor ze aan dit clubje alleen al meer dan €2,2 miljoen verdienen met seizoenskaarten. Maar waarom zijn die kaarten zo godsgruwelijk duur? Natuurlijk krijgen ze de beste plaatsen in het stadion en worden ze flink in de watten gelegd, maar wat deze plekken zo speciaal maakt is het restaurant naast de spelerstunnel. Voor de wedstrijd kunnen deze toeschouwers nog wat lekkers eten in het exclusieve restaurant die alleen door een glazen wand gescheiden wordt van de spelerstunnel. Tottenham wil zo een maximale beleving creëren voor hun rijke fans. Ze noemen het de ‘Tunnel Club’.

tottenham-tunnel-club

“Je voelt je een ster van de Premier League, zonder daadwerkelijk schoenen aan te trekken”, volgens Tottenham. Een leuk idee voor deze ultrarijke fans, maar voor de spelers zelf lijkt het me toch een beetje ongemakkelijk. Een beetje als naar aapjes kijken in de dierentuin. Maar goed, zij zijn natuurlijk gewend aan alle aandacht die komt kijken bij het leven van een profvoetballer.

Leestip: Dit wordt het fenomenale nieuwe stadion van Tottenham Hotspur

 

Bron: The Times