Tottenham heeft eindelijk revolutionair ‘Nederlands’ veld in nieuw stadion liggen

In mei 2017 nam Tottenham Hotspur afscheid van het iconische White Hart Lane, omdat er op diezelfde plek een nieuw stadion voor de club gebouwd ging worden. De bedoeling was dat het nieuwe stadion bij de start van het huidige seizoen klaar moest zijn om in te spelen, maar die planning leek veel te rooskleurig. Het stadion is namelijk nog steeds niet af, al komen ze wel dichtbij nu. Het nieuwe en revolutionaire veld is er namelijk ingelegd. En dat is afkomstig uit ons landje.

Het revolutionaire veld

Wat is er dan zo revolutionair aan het veld? Nou, er liggen technisch gezien twee velden in, verdeeld over twee lagen. De onderste laag is een kunstgrasveld geschikt voor American Football (de NFL gaat een aantal wedstrijden per jaar in Londen afwerken) en concerten en het tweede veld is het voetbalveld.

Het bedrijf SCX heeft een innovatief systeem ontworpen waardoor het voetbalveld via rails in te trekken is, zodat het onderliggende NFL veld tevoorschijn komt als die gebruikt moet worden. Het voetbalveld bestaat uit drie verschillende secties en schuiven in elkaar als ze helemaal uitgeschoven zijn. In onderstaande video zie je de bijzondere constructie.

Nederlands gras

Het gras dat bij het voetbalveld gebruikt wordt is afkomstig uit Nederland en is met 23 gekoelde vrachtwagens naar het nieuwe White Hart Lane vervoerd, dat trouwens het ‘Tottenham Hotspur Stadium’ gaat heten. Het veld is een hybride van natuurlijk gras en polypropyleen, waardoor het bijna identiek is aan het veld dat in het ‘oude’ White Hart Lane gebruikt werd.

Elke mat weegt anderhalve ton, is 12 meter lang en 2.4 meter breed. Het heeft dus wel even geduurd om dat matje te leggen, maar het resultaat ziet er in ieder geval indrukwekkend uit. Zeker met het nieuwe stadion eromheen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The first rolls of our new pitch are laid at #SpursNewStadium 🌱

Een bericht gedeeld door Tottenham Hotspur (@spursofficial) op

Wanneer het nieuwe stadion daadwerkelijk gebruikt gaat worden voor wedstrijden is nog niet bekend. Nog even wachten met die voetbaltrip naar de Spurs dus. Mocht je op zoek zijn naar een andere dikke voetbaltrip, dan hebben we wel wat voor je. Dit is namelijk de ultieme voetbaltrip door Europa.

Foto: Tottenham Hotspur