Tottenham kan Son om bizarre reden twee seizoenen kwijt raken

Het gaat dit seizoen lekker met Heung Min Son. Hij speelde al 43 wedstrijden en was daarin goed voor 18 goals en 9 assists. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste basiskracht en steunpilaar van het team, maar het zou zomaar kunnen dat Tottenham de Zuid-Koreaan maar liefst twee seizoenen moet gaan missen. Niet vanwege een blessure of transfer, nee door de dienstplicht in Zuid-Korea.

Het leger in

In het Aziatische land is er nog steeds een dienstplicht en iedereen moet voor zijn 28ste 21 maanden in het leger hebben gezeten. Over een paar maandjes, 8 juli 2018 om precies te zijn, wordt Son 26 jaar en dus komt het moment daar dat hij zich bij het leger van zijn vaderland moet melden. Gewoon niet gaan kun je dan denken, maar dat is niet echt een optie. Als je lak hebt aan de dienstplicht ga je namelijk gewoon twee jaar de bak in.  

Uitzondering

Je zou toch zeggen dat topsporters zoals Son buiten schot worden gehouden door de regering, maar dat is niet per se waar. Toch is er een uitweg: heel goed presteren tijdens het WK in Rusland. De Zuid-Koreaanse regering maakt namelijk een uitzondering voor topsporters die buitengewoon goed presteren op grote toernooien. De spelers die met Zuid-Korea de halve finale haalden van het WK in 2002 werden bijvoorbeeld gespaard met een verkorte dienst van één of twee maanden.

Good Day what a Win ?⚽️⚽️#COYS #X17 #heretocreate

Een bericht gedeeld door Son HeungMin(손흥민)?? (@hm_son7) op

Of Son en zijn teamgenoten deze prestatie moeten evenaren om in aanmerking te komen voor deze uitzondering is niet helemaal duidelijk. Dat zal sowieso een bijna onmogelijke opgave worden, want de poule is al behoorlijk zwaar met Duitsland, Zweden en Mexico. We zijn benieuwd hoe dit uit gaat pakken.

Het is voor hem in ieder geval te hopen dat hij gewoon door kan voetballen, want vanaf volgend seizoen gaat Tottenham in een prachtig nieuw stadion spelen. Kane en Lloris nemen alvast een kijkje bij de bouw en geven een kleine tour.

Bron: Sportnieuws