Eindelijk lanceert Netflix de trailer van de meest droevige voetbaldocu ooit

Er komen steeds vaker documentaires over voetbal op streamingdiensten als Netflix en daar worden wij heel blij van. Bijna altijd zijn het enorme succesverhalen die op beeld vastgelegd worden, maar binnenkort is op Netflix het compleet tegenovergestelde te zien. Er is namelijk een docu serie gemaakt van 8 afleveringen over het seizoen 2017/18 van Sunderland.

Sunderland ‘till I die

De docu serie heeft de toepasselijke naam ‘Sunderland ‘till I die’ gekregen, want het focust zich met name op de onvoorwaardelijke steun en passie voor de club vanuit de fans. Maar natuurlijk volgen ze ook het team dat net een pijnlijke degradatie achter de kiezen heeft en in de Championship moet gaan voetballen. Het doel voor het 2017/18 seizoen was duidelijk: de wonden likken, van nul beginnen en zo snel mogelijk weer richting de Premier League.

Makkelijk zou dat niet worden, want de beste spelers hebben de club verlaten, sommige dure spelers zijn juist gebleven en hebben daarmee de club finaniceel leeggezogen, een manager is ontslagen en een jonge fan werd er van beschuldigd dat hij heeft zitten schijten op één van de stoelen in het stadion. Het bleek de voorbode voor nog meer ellende. De club eindigde als laatste in de Championship en degradeerde direct naar de League One. Het derde niveau van Engeland.

Video: Fulwell 73

Pure ellende dus wat allemaal op camera is vastgelegd en vanaf 14 december te zien is op Netflix en is geproduceerd door Fulwell 73. Check hierboven de veelbelovende trailer.