8 redenen waarom jullie trainer de pik op jou heeft

We hebben wel eens over het lievelingetje van de trainer geschreven, maar in elk team zit ook wel een speler waar de trainer niet echt blij mee is. Als jij diegene bent zal jij jezelf wel wijs maken dat je er niets aan kunt doen, maar geloof ons als we zeggen dat hij er zijn redenen voor heeft. Als jij je schuldig maakt aan één van deze 8 dingen dan heeft hij waarschijnlijk behoorlijk de pik op je.

(Bijna) nooit komen trainen

De beste man doet zijn best om elke week wat trainingen in elkaar te zetten, dus als jij nooit op komt dagen dan zal hij daar niet echt blij mee zijn. Daarnaast komt het ook over alsof het je allemaal niet boeit en je jezelf niet in wilt zetten voor het team. Met zo’n ongemotiveerde jongen kan hij niks, dus niet klagen als je weer eens op de bank moet plaatsnemen.

Kutten op de training

Hier geldt eigenlijk weer hetzelfde: hij doet zijn best om een fatsoenlijke training in elkaar te flatsen, dus als je elke oefening verstoort met jouw grappen en grollen dan wordt hij daar niet vrolijk van. Je verpest het daarmee ook voor de spelers die wel zijn best willen doen.

Kantjes eraf lopen

Voor de wedstrijd wordt de tactiek besproken en elke positie in het veld heeft zijn specifieke taken. Als jij die niet nakomt en de kantjes er vanaf loopt (denk hierbij vooral aan niet meeverdedigen) heeft de trainer niet zoveel aan jou. Daarnaast kan hij jouw niet toevertrouwen aan bepaalde taken waardoor je zult dalen in de hiërarchie. Volgende keer banken dus. En let op: tijdens trainingen valt het ook op als je de kantjes er vanaf loopt.

Egoïstisch

Denk jij dat je belangrijker bent dan het team? Ga je altijd voor eigen succes? Voetbal is een teamsport en de trainer is onder andere aangesteld om er een goed team van te maken. Dan moet je kunnen begrijpen dat hij een hekel heeft aan individuen als jij.

Elk weekend brak op het veld

Onderdeel van discipline is ervoor zorgen dat je fit genoeg bent om te voetballen. Als je elk weekend met een groengele brakke kop op het veld staat mag wel geconcludeerd worden dat die discipline bij jou ontbreekt. Zo kun je nooit jouw topniveau halen en daar baalt hij van. Plus je benadeeld je team ermee.

Constant klagen

Altijd pijntjes, altijd klagen over wat er tijdens trainingen gedaan wordt en altijd de keuzes van de trainer in twijfel trekken is niet alleen voor de trainer héél irritant, want waarschijnlijk hebben je teamgenoten op een gegeven moment ook geen zin meer om dat constante gejank aan te horen. Man up!

Onderbreken

Als de trainer druk bezig is met de teambespreking voor de wedstrijd besluit jij om tegen degene langs jou te vertellen wat je de dag ervoor allemaal hebt uitgespookt. Als er iets is wat trainers irritant vinden is het dat wel. Een paar minuutjes je mond houden is toch niet zó moeilijk?

Instructies & beslissingen van de trainer weigeren

Het perfecte voorbeeld is natuurlijk het bizarre moment dat de doelman van Chelsea (Kepa) in de League Cup finale tegen City weigerde van het veld te gaan toen Sarri besloot om hem te wisselen voor penalty killer Caballero. Sarri natuurlijk pislink. Ze doen het nu af als misverstand over een zogenaamde blessure bij Kepa, maar zodra de trainer besloten heeft jou te wisselen dan hoor je te luisteren. Wij hebben zo’n vermoeden dat Sarri tegenwoordig behoorlijk de pik op zijn keeper Kepa heeft.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie trainer niet de pik op jou heeft, maar jou op een gegeven moment móet wisselen. Dit zijn 4 redenen voor een trainer om jou meteen te wisselen.