Training Al Ahly voor Afrikaanse CL-finale wordt op spectaculaire wijze verstoord

Voor belangrijke wedstrijden kan het bij de training van een voetbalclub soms behoorlijk gekkenhuis zijn. Denk bijvoorbeeld aan de training van Feyenoord voor de wedstrijd tegen Excelsior. Toch valt die sfeer in het niets als je het vergelijkt met de training van Al Ahly voor de Afrikaanse Champions League finale. Die training moest namelijk afgeblazen worden omdat duizenden fans het veld bestormden en dat zorgde voor zéér indrukwekkende beelden.

Training Al Ahly

Al Ahly is een Egyptische club uit Caïro en is één van de meest succesvolle clubs van Afrika. Niet gek dus dat ze een enorme achterban hebben en dat zo’n finale behoorlijk leeft. Daarmee drukken we het echter heel zacht uit, want scènes als hieronder hebben wij nog nooit gezien bij een training. Tienduizenden fans besloten dus om naar de training te gaan, terwijl er in het bijbehorende stadion maar plaats is voor acht duizend man. Je hoeft geen wiskundige te zijn om te begrijpen dat dat voor problemen gaat zorgen.

Het liep dan ook behoorlijk uit de hand en er werden een flink aantal tikken uitgedeeld in de mensenmassa. Uiteraard werd de training afgelast, want dat voetbalt toch niet echt lekker als er duizenden fans op het veld staan. Komende zaterdag staat de return van de finale om de CAF Champions League op het programma in en tegen Wydad Casablanca. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1.

Egypte is trouwens niet de enige plek waar je een heksenketel tegenkomt. Bij Rode Ster Belgrado kunnen ze er ook wat van. Hier kun je checken hoe het is om door de angstaanjagende spelerstunnel van Rode Ster te lopen om vervolgens in een kolkend stadion terecht te komen.