Zo traint Memphis Depay zijn één op één actie, voorzet en afwerking

Ook in Frankrijk is de competitie weer begonnen en onze Memphis is verder gegaan met waar hij afgelopen seizoen mee stopt was: doelpunten scoren. Hij verzorgde de 2-0 uit een gruwelijke vrije trap en dat was ook de eindstand. De vrije trap is één van de dingen waar Memphis veel op traint en dat laat hij zien via Instagram.

Training Memphis

In een video van afgelopen weekend laat hij zien hoe hij en zijn teamgenoten op 1 vs 1 acties op de zijkanten oefent, gevolgd door een voorzet, in dit geval met zijn mindere linkerbeen. Hiervoor maken ze gebruik van een dummie die ze met tricks/skills voorbij moeten gaan om daarna meteen de voorzet te leveren.

Light Work ????‍♂️?? ?: @ck____90

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

Hij zal de ballen echter ook zelf moeten kunnen afmaken, want sinds afgelopen seizoen vervult hij een centrale rol in de aanval van Lyon. Daarom zie je hem hierboven ook oefenen op kopballen en volleys. Lekker ook hoe hij die bal erin hakt op het einde. Hieronder nog even die vrije trap van gisteren, want die mag je niet missen. Ga zo door Memphis!

Nog voor de start van het seizoen waren ze bij Lyon trouwens niet helemaal tevreden met Memphis, want hij kwam een aantal dagen te laat terug van zijn vakantie. Duidelijk is wel dat Memphis ongelofelijk genoten heeft van zijn vakantie. Dat is wel te zien aan zijn reeks bazenfoto’s.