Aan deze 8 tekenen herken je het trainingsbeest van jullie team

Bijna elk team heeft wel een jongen die door al zijn ploeggenoten het trainingsbeest genoemd wordt. Daar hebben ze zo hun redenen voor. Volgens ons ben je pas echt de stempel ‘trainingsbeest’ waardig wanneer je een groot deel van de volgende tekenen vertoont.

Zomer- en winterstop bestaan niet

De meesten gebruiken de zomer- en winterstop om lekker te chillen, eten en drinken. Vaak is dat ook wel te zien aan de extra kilootjes. Deze jongen niet, die blijft in deze periodes trainen en hardlopen om straks messcherp en met een vetpercentage van 8% op de eerste training te verschijnen. Zelfs extreem hoge of lage temperaturen houden hem niet tegen. De eerste training zal hij hoe dan ook iedereen het snot voor de ogen rennen.

Slaat geen training over

Wanneer je niet voldoet aan dit punt kun je onmogelijk een trainingsbeest genoemd worden. Alleen in absolute noodgevallen skippen deze jongens een training.

Loopt altijd voorop

Al tijdens de warming-up loopt deze jongen voorop. Daarna ook tijdens de conditiesessie en bij alle overige onderdelen van de training.

Gebrekkige techniek

Deze jongens moeten het vaak niet hebben van hun techniek. Ze stoppen daarom al hun energie in het realiseren van een onverslaanbaar uithoudingsvermogen. Ook daarmee kun je wedstrijden winnen. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Trainingsbeesten met een feilloze techniek (zoals Ronaldo) zijn goud waard, maar tegelijkertijd erg schaars.

View this post on Instagram

Morning Workout💪🏼

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Lieveling van de trainer

Coaches houden van spelers die het goede voorbeeld geven. Geen enkele training overslaan en altijd het voortouw nemen is daar een extreem goed voorbeeld van.

Bloedfanatiek tijdens trainingen

Voor de niet-trainingsbeesten zijn dit soort gasten een plaag op elke training. Ze zijn overal, zitten er bovenop en worden nooit moe. Zucht.

Zoekt alternatief als training niet doorgaat

De meeste spelers vinden het niet erg wanneer een training bij slecht weer wordt afgelast. Deze gast zoekt dan een alternatief of gaat desnoods door de regen hardlopen. Gekkie.

Fitness

Twee trainingen per week? Dat is natuurlijk veel te weinig voor hem. Grote kans dat hij dus ook nog een fitnessabo’tje heeft lopen om zo het ultieme sportlichaam te kweken.

Het tegenovergestelde van een trainingsbeest is waarschijnlijk ook onderdeel van jullie team. Je weet wel, die kerel die bijna alle trainingen skipt met een belachelijk smoesje. Het is iets waar de trainer een hekel aan heeft. Dit zijn nog 6 andere redenen waarom jullie trainer de pik op jou kan hebben.