Dit is het zéér indrukwekkende trainingscomplex van Manchester City

Het gaat best wel lekker met City. Dat was even onze poging tot ‘understatement van het jaar’, want het gaat fucking geweldig met City. Na 17 wedstrijden in de Premier League hebben ze er 16 gewonnen en 0 verloren, waardoor ze op het moment van schrijven een voorsprong hebben van 11 punten op nummer twee Manchester United. Daar komt ook nog eens bij dat het spel geweldig is, mede door de geniën op én naast het veld: Guardiola en De Bruyne. Er is nog een aspect verantwoordelijk voor de superieure prestaties en dat is het trainingscomplex.

Trainingscomplex Manchester City

Alleen met de beste faciliteiten ter wereld kun je namelijk het maximale uit een team halen. En dat is het trainingscomplex van City. Een accommodatie voor spelers met een decor dat is ontworpen door slaap-experts en een auditorium voor 56 man om wedstrijdbeelden te kijken zijn slechts twee elementen van het 200 miljoen pond dure complex. We gaan even de lijst met faciliteiten langs.

  • Een stadion met een capaciteit van 7000 toeschouwers
  • 16,5 velden, inclusief full-size indoor synthetisch grasveld
  • Vier sterren accommodatie met king-sized bedden en badkamers
  • 40.000 kilometer aan kunstgras op 5,5 veld, elk veld verschillend van elkaar zodat het team zich perfect kan voorbereiden op uitwedstrijden.
  • 3 fitnessruimtes

Dat waren zomaar een paar algemene faciliteiten, maar de mannen van het eerste team krijgen natuurlijk wat extra aandacht. Het gebouw waar het eerste team vertoeft heeft een hypoxische kamer waar spelers hun trainingen afwerken met beperkte zuurstof of in extreme temperaturen, een hydrotherapie ruimte om blessures te behandelen en zelfs een hydroloopband met onderwatercamera’s zodat de bewegingen van de spelers gemonitord kunnen worden.

  

Was het dat dan? Nee, want we willen nog één ding uitlichten. Er is namelijk een afdeling die volledig toegewijd is aan het adviseren van spelers op het gebied van belastingen (geld), mentale gezondheid, drinken, drugs en social media. Ja, dat lees je goed. Misschien zou dat voor jullie club ook geen slecht idee zijn.

Al deze facetten zorgen ervoor dat het trainingscomplex van Manchester City als de beste ter wereld gezien wordt, al komt die van Real Madrid zéker in de buurt.