Trainingsoefening ‘The Wall’ van Manchester City willen jullie ook doen

Afgelopen seizoen was een topseizoen voor City en dat had het behalve aan de sterspelers toch vooral te danken aan Guardiola. De coach heeft niet alleen een fantastisch voetbalbrein, hij weet ook leuke trainingsoefeningen uit de hoge hoed te toveren die geïnspireerd is op een activiteit van United-legende Eric Cantona. Hij gebruikte vroeger een bal en een muur om voor de training al wat aan zijn skills te werken. Jeugdspelers namen dat snel over en zo startte Cantona een trend binnen United.

The Wall

Pep Guardiola heeft vorig seizoen ook een oefening gebruikt waarvoor je zowel een bal als een muur nodig hebt. Het idee van de oefening is eigenlijk heel simpel. De trainer maakt verschillende teams en de teams gaan achter een pion staan. De verschillende spelers van het team gaan achter elkaar staan en de bedoeling is dat jullie de muur gebruiken om de bal hoog te houden.

Schiet of kop je de bal tegen de muur, dan is de speler achter jou aan de beurt en zo gaat het rond. Laat jullie team de bal op de grond butsen? Dan moet je een sprintje trekken met de groep. Hieronder de simpele, maar leuke oefening.

Het aantal ‘passes’ dat via de muur gegeven wordt dient bijgehouden te worden, want het team met de minste passes moet door de ‘slap tunnel‘. De winnaars maken een soort erehaag waar de verliezers doorheen moeten en tegelijkertijd wat klappen moeten incasseren.

Bij Dortmund hebben ze ook een geniale oefening bedacht waar de focus vooral op balcontrole, reactiesnelheid en passing ligt.