Deze trainingsvideo van Barcelona onder 10 maakt behoorlijk veel indruk

Barça staat natuurlijk bekend om hun eigen manier van spelen, waarin passing de sleutel is. De hoogtij dagen van deze speelstijl waren natuurlijk onder Guardiola met het welbekende ‘tiki taka’ voetbal. Waar ze ook bekend om staan is de goede jeugdopleiding op La Masia. Daar worden de jonge spelertjes helemaal gekneden naar het voetbal dat Barça wil spelen.

Barcelona onder 10

Een oefening die waarschijnlijk veel gedaan wordt in de jeugd van FC Barcelona is onderstaande oefening. Een passing vorm waarbij een aantal ‘verdedigers’ in het midden staan om de bal te veroveren en één neutrale speler in het midden staat (met hesje). Het overtal moet de bal zo lang mogelijk in bezit houden door de vrije man te vinden met goede passes. Een oefening die voor de meeste seniorenteams van amateurclubs al moeilijk genoeg is, maar niet voor de spelers van Barça onder 10.

Die passing en het overzicht is toch wel indrukwekkend hoor. Zeker als je nagaat dat deze mannetjes nog geen 10 jaar oud zijn.

We haalden de gouden jaren van Barcelona onder Guardiola al even aan en er is inmiddels een docu verschijnen over deze periode, wat misschien wel de boeken in zal gaan als het mooiste voetbal ooit gespeeld. Zeer interessant dus! De trailer kun je hier checken.