Dit zijn de twee gruwelijke adidas Glitch kicksen van Kimpembe en Mendy

Morgenmiddag speelt Frankrijk hun laatste wedstrijd in de poule. Opponent is Denemarken en dat betekent een rechtstreeks duel om de eerste plek. Met een voorsprong van 2 punten kan Frankrijk dus nog ingehaald worden, maar op gebied van stijl lijkt ons dat onmogelijk. Twee Franse spelers dragen namelijk een paar kicksen die te gruwelijk voor woorden zijn.

Kimpembe en Mendy worden gesponsord door adidas en dragen als één van de weinige spelers de adidas Glitch. Deze schoen is zo bijzonder vanwege het feit dat je de upper als een soort hoes van je schoen kunt halen en er weer een andere upper op kunt zetten. Adidas ontwerpt regelmatig nieuwe ‘hoezen’ en de twee varianten die de twee Fransen voor het WK hebben gekregen zijn extreem stijlvol.

adidas Glitch Kimpembe & Mendy

Hieronder zie je eerst die van Kimpembe. Het design heet ‘The Lion’ en je hoeft niet te vragen waarom. Je ziet gruwelijke graphics van een brullende leeuw en over de gehele schoen loopt een zebraprint. Mega sick!

Mendy heeft een Glitch genaamd ‘The Shark’ gekregen. Wij kunnen echt niet kiezen welke van de twee het vetste is, maar deze zilveren Glitch met graphics van een haaienbeet rond de zool is wat ons betreft absoluut geniaal.

Overigens kreeg Kimpembe en Mendy een paar weken eerder al een nieuwe Glitch. Deze dragen zij momenteel het meest. Begrijpelijk, want hij is compleet geïnspireerd op de Franse vlag. Ook heel nice.

Wat een beetje jammer is aan dit verhaal, is dat de adidas Glitch niet in Nederland te bestellen is. Alleen in Engeland, Frankrijk en Duitsland kan dit type schoen momenteel besteld worden. Laten we hopen dat daar snel verandering in komt, want dan kunnen wij eindelijk ook zulke dikke designs shoppen.