Gaat de UEFA Champions League terugkeren naar EA Sports FIFA?

In de wereld van voetbalgames is EA Sports FIFA al jarenlang de meest populaire ter wereld en dat heeft onder andere te maken met de rechten op clubs en competities. Bij PES hebben veel clubs en spelers namelijk een andere naam omdat ze de echte namen niet mogen gebruiken vanwege het ontbreken van de rechten daarop. Er was echter één ding wat PES de afgelopen 10 jaar had wat FIFA niet had: de rechten voor de UEFA Champions League. Daar komt vanaf volgend seizoen echter verandering in.

UEFA Champions League in FIFA 19?

Vanmorgen hebben Konami en UEFA bekend gemaakt dat er een einde komt aan de partnership van de afgelopen 10 jaar. UEFA bedankte Konami voor de samenwerking via een statement van UEFA marketing directeur Guy-Laurent Epstein:

‘Het is een zeer coöperatieve samenwerking geweest met voordelen voor beide partijen. UEFA wil Konami bedanken voor de uitstekende toewijding en support aan UEFA’s clubcompetities het afgelopen decennium. We kijken er naar uit om met Konami te blijven samenwerken in de vorm van UEFA’s interlandvoetbal.’

Geen Champions League meer dus voor PES, waardoor de weg vrij lijkt voor EA Sports om ermee aan de slag te gaan. Hoe dat er precies uit komt te zien is echter onduidelijk, want ze zouden het aan FIFA 19 kunnen toevoegen óf er losse FIFA Champions League games van maken, zoals ze dat in 2005 en 2007 al deden. Mocht het bekend gemaakt worden of die samenwerking er komt en hoe die ingevuld gaat worden, dan lees je dat uiteraard hier.

Sinds oktober 2017 gaan trouwens ook al de geruchten dat er een World Cup modus wordt toegevoegd aan FIFA 18, maar die is er nog steeds niet. Sterker nog, het zou wel eens niet door kunnen gaan door dit probleem.

Bron: Footy Headlines