Barça onthult indrukwekkende nieuwe beelden van uitbreiding Camp Nou

Barça heeft met het iconische Camp Nou al het grootste stadion van Europa en die status gaan ze verder versterken met de uitbreiding van het stadion. Daar blijft het echter niet bij, want met het Espai Barça project worden alle faciliteiten van de club aangepakt. Het nieuwe Camp Nou moet uiteindelijk plek gaan bieden voor 105.000 (!) supporters.

Uitbreiding Camp Nou

Het stadion gaat een flinke moderne update krijgen, inclusief een nieuw dak wat het stadion direct een andere look geeft. Naast het Camp Nou wordt het Mini Estadi (het stadion waar het B-team, de vrouwen en de jeugdteams spelen) afgebroken om plaats te maken voor een vernieuwd stadion dat ‘Estadi Johan Cruyff’ genoemd gaat worden. Dat brengt de teller van stadions die de naam van de legendarische Nederlandse voetballer dragen naar twee. Mooi. Het stadion wordt in de buurt van Barcelona’s Sports Center in Sant Joan Despí gebouwd.

Een ander onderdeel van het project is de bouw van een nieuw Barça basketbalstadion (Palau Blaugrana) met een capaciteit van 12.500 supporters. Het volledige complex zou klaar moeten zijn bij de start van het seizoen 2023/24 met een sterke focus op energie efficiëntie en duurzaamheid. In totaal gaat het project zo’n €600 miljoen kosten. In onderstaande video worden alle plannen onthuld.

Heel indrukwekkend! Ook aartsrivaal Real Madrid is bezig met plannen voor de uitbreiding en nieuwe look van het stadion. De plannen voor het nieuwe spectaculaire Bernabéu kun je hier checken.