Borussia Dortmund kondigt uitbreiding aan van het iconische stadion

De zomer is voor de voetbalclubs altijd een mooie tijd om het stadion even onder de schop te nemen. Stoeltjes kunnen vervangen worden, misschien kan er her en der wat uitgebreid worden en misschien wordt er wel gebouwd aan een volledig nieuw stadion. Dat laatste is Tottenham aan het doen en ze hopen voor de start van het nieuwe seizoen klaar te zijn, maar bij Borussia Dortmund zijn ze bezig met een uitbreiding. Ook daar is het maar de vraag of ze dat voor de start van het nieuwe seizoen klaar krijgen.

Uitbreiding Dortmund stadion

Het is namelijk niet zomaar een uitbreiding, want de capaciteit van het Signal Iduna Park neemt toe met maar liefst… ZES stoelen. Dat lees je goed ja, zes. Van 81.359 naar 81.365 stoeltjes. Het zal als een tegenvaller komen voor de 50.000 supporters op de wachtlijst staan voor een seizoenskaart. Je zou dus wel zeggen dat er een grotere uitbreiding rendabel is. Zeker als je je bedenkt dat ze in het seizoen 2015/2016 de eerste club ooit werden met een gemiddelde bezoekersaantal van 81.000.

Tijdens Europese avonden (Champions League of Europa League) is de capaciteit na de uitbreiding 66.099, waardoor er 248 supporters meer terecht kunnen dan voorgaande jaren. Achja, elke supporter meer is mooi meegenomen zeggen we dan maar.

Heb je het nieuwe thuisshirt van Borussia Dortmund al gezien? Die kun je hier bekijken.

Foto: Twitter Borussia Dortmund

Bron: Bundesliga