Dynamic Tactics is misschien wel dé grootste gamechanger in FIFA 19

Nu is het echt bijna zover; FIFA 19 staat voor de deur. Maar als je een echte fan bent heb je de demo natuurlijk al lang geïnstalleerd en ben je al flink aan het gamen geslagen. Je hebt dan vast al wat gameplay veranderingen gemerkt, maar wat volgens ons de grootste gamechanger is (en dan met name tijdens FUT) is ‘Dynamic Tactics’.

Dynamic Tactics in FIFA 19

We zullen het concept van ‘Dynamic Tactics’ even kort en bondig uitleggen, waarna FIFA Pro BorasLegend het overneemt met een uitgebreide analyse. Hiermee kun je jouw tactische meesterbrein helemaal tot uiting laten komen en razendsnel reageren als je met de wedstrijd bezig bent.

Wanneer je met het samenstellen van je selectie bezig bent kun je door op L2/LT te drukken naar Dynamic Tactics gaan. Hier kun je 5 verschillende ‘game plans‘ kiezen, allemaal geschikt voor verschillende doeleinden: ultra-defensief, defensief, aanvallend, ultra-aanvallend. De vijfde is ‘gebalanceerd’, wat eigenlijk gewoon de standaard instellingen zijn.

De vier tactieken bij ultra-defensief, defensief, aanvallend en ultra-aanvallend kun je helemaal naar wens invullen, met bijbehorende formatie, instructies, spelers en speelstijl (zowel offensief als defensief). Hierin heb je ongelofelijk veel mogelijkheden en het makkelijkste van allemaal is dat je tijdens de wedstrijd naar het gewenste game plan switcht door de D-Pad te gebruiken. Eigenlijk hetzelfde zoals je deed bij voorgaande edities van FIFA als je wilde veranderen naar bijvoorbeeld ultra-aanvallend.

Het wordt dus ongelofelijk belangrijk om de speelstijl van je tegenstander te lezen, zodat je daar met jouw Dynamic Tactics op kunt reageren. Daarnaast is het natuurlijk perfect om de winst veilig te stellen door bij een voorsprong naar de perfecte ultra-defensieve speelstijl te switchen of juist een goal proberen te forceren door naar jouw specifieke ultra-aanvallende speelstijl te veranderen. Hieronder een uitgebreide analyse waarin duidelijk wordt hoe belangrijk ‘Dynamic Tactics’ gaat worden.

Video: BorasLegend

Bij FIFA 19 zal dus echt naar voren komen wat voor een tactisch meesterbrein jij hebt. Behalve het tactische aspect is net als in het echte voetbal het mentale aspect ook belangrijk tijdens FIFA. Deze 7 mentale tips maken jou een veel betere FIFA-speler.