Het ultra-moderne PSG trainingscomplex dat in 2020 klaar moet zijn

Het trainingscomplex van een club is de plek waar de spelers de meeste tijd doorbrengen, dus je wilt natuurlijk dat het van alles voorzien is waar de spelers behoefte aan hebben. Nu zal dat wel al het geval zijn bij PSG, maar voor PSG is het nooit goed genoeg. Wat wil je ook met zoveel geld.. Ze hebben daarom besloten een nieuw trainingscomplex te bouwen. Eentje die alle andere trainingscomplexen eruit laat zien als oude krotten.

PSG trainingscomplex

Het doel is om het trainingscomplex van 74 hectare (!) in 2020 klaar te hebben en wat er dan zal staan is waanzinnig. Van high-tech trainingsruimtes tot therapeutische zwembaden en 17 velden, waarvan één overdekt. Er zal ook een stadion met 5000 stoeltjes komen te staan die wedstrijden moet hosten voor National 2, Division 1 van de vrouwen, de Champions League voor vrouwen en jeugdwedstrijden.

Klaar? Nee natuurlijk niet. Wat dacht je van een state of the art clubhuis met zijn eigen bibliotheek en boekenwinkel, omdat voetballers zo graag lezen. Uhu. Hieronder nog een aantal cijfers van de CulturePSG website.

  • 13.000 m² ruimte met state of the art uitrusting, toegewijd tot de training en pre-training van de voetballers
  • 140 spelers van de leeftijd 13 tot 19 in training/pre-training
  • 9 voetbalvelden voor pre-training, training en de voetbalschool, waarvan één veld overdekt is. Jonge spelers kunnen ook op kleinere vijf tegen vijf veldjes oefenen en tennissen.
  • Een ruimte toegewijd tot sport training (training en herstelkamers, medische ruimte, administratieve kantoren en meeting rooms), een ruimte toegewijd tot de educatieve kant van training (klaslokalen, computerruimtes, een lab, een documentatiecentrum en informatie, lerarenkamers, woonkamers, een ziekenzaal). ‘Hotelkamers’ voor de spelers mogen ook niet ontbreken.

Nu wil je natuurlijk zien hoe het er allemaal uit komt te zien. Dat kunnen we je hieronder laten zien. De foto’s komen van CulturePSG.

Wat een complex! Past ook wel bij zo’n rijke club als PSG. Spelers als Mbappé, Neymar, Cavani, Verratti en ga zo maar door zullen in ieder geval nog even moeten wachten totdat ze het complex kunnen gaan gebruiken.

Voor komend seizoen heeft PSG inmiddels de thuis- en uittenues gepresenteerd. Hier kun je het thuistenue checken en hier het zeer stijlvolle uittenue.