Het nieuwe uitshirt van Jamaica is van het ‘Nigeria WK shirt niveau’

In aanloop naar het WK 2018 was er één shirt dat voetbalfans wereldwijd blij maakte: het thuisshirt van Nigeria. Iedereen was het erover eens dat dat hét shirt van het WK was en ze waren binnen no time uitverkocht. Uitstekend werk van Nike, maar Umbro kan er ook wat van. Dat bewijzen ze met het nieuwe uitshirt van Jamaica wel. En het thuisshirt mag er ook wezen.

Umbro x Jamaica shirts

Toch is het vooral het uitshirt wat een ware beauty is. De retro vibes zijn aanwezig door het opvallende design wat geïnspireerd is op de kleurrijke cultuur van Jamaica, de nationale vlag en Umbro’s tijdloze double diamond logo. Dat logo is ook heel subtiel in het zwart verwerkt op de mouwen van het shirt. Nog een leuk detail: de bijnaam van het team, ‘The Reggae Boyz’, is in het geel terug te vinden in de nek.

Het thuisshirt van Jamaica is op het eerste oog een stuk eenvoudiger, maar het zijn de details die ook dit shirt heel tof maken. Natuurlijk is het shirt bijna volledig geel, zoals altijd. Over de schouders en mouwen loopt een groene band met daarin een patroon dat is geïnspireerd op de Jamaicaanse vlag en het logo van Umbro. Op het lichaam zelf is op subtiele wijze een graphic geplaatst die geïnspireerd is op de palmbonen die de Jamaicaanse kustlijn sieren.

Eigenlijk is het jammer dat de shirts nu pas gelanceerd zijn, want dit zijn gegarandeerde hits in een festivaloutfit. Vooral dat uitshirt. De nieuwe Jamaica shirts zijn hier te bestellen.