Umbro maakt een uniek paar Chapecoense schoenen voor veiling

De vliegtuigramp waar bijna de voltallige selectie van het Braziliaanse Chapecoense om het leven kwam is alweer even geleden, maar natuurlijk niet vergeten & het zal ook nooit vergeten worden. Vanavond vindt er in Londen een fundraiser plaats, georganiseerd door de Latin American Footballers’ Alliance, om de club te helpen met de wederopbouw. Umbro, de shirtsponsor van Chapecoense, helpt ook een handje met de veiling van een uniek paar voetbalschoenen.

Umbro Chapecoense

Het Engelse merk heeft welgeteld één paar Velocita’s helemaal in Chapecoense stijl ontworpen, waarmee ze het nodige geld willen binnenhalen om de club te steunen. De schoenen hebben een mat gouden zoolplaat en een felrode afwerking rond de enkel. De zijkanten hebben een groene kleur gekregen met Chapecoense logo’s en de teksten “Forca Chape” & “Legends”. Natuurlijk mag het Umbro logo niet ontbreken. Het centrum en de tong hebben een volledig zwarte kleur gekregen.

De schoen is ontworpen door Graffia Studio. Hopelijk gaan deze unieke Umbro Velocita’s veel geld opleveren. Mocht jij ook een steentje willen bijdragen aan de wederopbouw van Chapecoense, dan kun je hier doneren.

Leestip: Chapecoense verandert clublogo ter ere van overleden spelers

Bron: Footy Headlines