Ook Umbro gaat de veterloze kant op met de indrukwekkende Medusae 3

In 2016 zette adidas de markt van voetbalschoenen op z’n kop door de veterloze ACE 16 te presenteren. Vanaf dat moment heeft het Duitse merk groot ingezet op veterloze voetbalschoenen en inmiddels zijn drie van de vier topmodellen van adidas veterloos. Andere merken blijven vooralsnog vasthouden aan de veters, maar Umbro heeft nu ook de stap naar veterloos gezet met de Medusae 3.

Umbro Medusae 3

Umbro heeft er twee jaar over gedaan om de perfecte veterloze voetbalschoen te creëren. Ze hebben met professionele spelers gesproken om erachter te komen waar ze naar zochten en dat was een lichtere schoen met meer leer voor een betere touch en balcontrole. Het resultaat is indrukwekkend: de Medusae 3 heeft de voordelen van comfortabel leer, is dus veterloos én heel erg licht. De schoen weegt namelijk maar 170 gram. Dat is meteen de lichtste lederen schoen die Umbro ooit gemaakt heeft.

Oké, de technologie achter de schoen is dus zeer goed, maar ze moeten er ook een beetje mooi uitzien toch? Wat ons betreft kunnen we op dat gebied ook een dikke prima afvinken. Zoals je bij een traditioneel merk als Umbro kunt verwachten is er gekozen voor luxe zwart leer met witte accenten en kleine marine groene details. Clean & classy.

In eerste instantie worden er 24 paren per land verkocht van deze Medusae 3, wat een verwijzing is naar het oprichtingsjaar van Umbro (1924). Vanaf vrijdag 19 oktober zullen ze hier verkrijgbaar zijn. De échte release van de Umbro Medusae 3 zal vroeg in 2019 volgen.