De nieuwe Medusae en Velocita krijgen een vette kleurupdate

Umbro is misschien niet het eerste merk wat in je op komt als je aan vette voetbalschoenen denkt, maar dat vinden wij soms behoorlijk onterecht. Dat bewijzen de laatste silo’s wel die in een vette grenadine kleur zijn uitgebracht, zoals we die al eerder zagen bij de vernieuwde UX Accuro. Die was ongeveer volledig in die kleur gedipt, maar bij de Medusae en Velocita II hebben ze het iets anders aangepakt. Het resultaat is indrukwekkend.

Umbro Medusae

Medusae grenadine 2

medusae grenadine 3

De Medusae is zo’n schoen die twee dingen centraal heeft staan: comfort en optimale balcontrole. De nieuwe grenadine/wit/zwarte uitvoering ziet er dus niet alleen heel goed uit, maar voelt ook nog eens heel goed door het topkwaliteit kangoeroe-leer. Het design van de bovenkant is erop gericht om het spelletje te maken, de bal altijd onder controle te hebben en om met passjes te strooien. Verder is alles wat onder die bovenkant verstopt zit, inclusief de hielkap, zorgt voor een locked-in fit. Een prachtig uiterlijk én innerlijk dus.

medusae grenadine 4

Umbro Velocita II

velocita grenadine 2

Nu hebben we dus de controleur voorbij zien komen, maar die moet ook iemand hebben die hij de diepte in kan sturen. Daar is deze snelle jongen voor gemaakt: de Velocita II. Met een gewicht van 165 gram vlieg je over de velden op zeer stijlvolle kicksen. De grenadine kleur overheerst, maar wordt onderbroken door wat lichtere, oranje tinten. In combinatie met zwarte en witte details ziet dit er gewoon heel vet uit. Door het microvezel dat gebruikt is heeft de bovenkant een textuur die je de nodige grip bezorgt en natuurlijk garandeert Umbro een hoge mate van comfort.

Velocita grenadine

Er valt eigenlijk vrij weinig aan te merken op deze kicksen en we zouden dan ook niet weten waarom je niet eens voor het uitstapje naar Umbro zou gaan. Overtuigd? Dan kun je ze hier bestellen.

Leestip: De nieuwe UX Accuro is een indrukwekkende schoen in een prachtige kleur

Bron: SoccerBible