Umbro presenteert de gloednieuwe UX Accuro

Als je op zoek bent naar de ideale voetbalschoen let je voornamelijk op twee dingen: comfort en functionaliteit. Een schoen die jouw controle over de bal en over het veld sterk verbeterd, zonder concessies te doen op het gebied van comfort, want zo’n schoen moet natuurlijk wel goed om je voet zitten. Umbro heeft met de UX Accuro een voetbalschoen geleverd die aan deze eisen voldoet met de nodige innovaties om te concurreren met de ‘grote’ zoals adidas, Nike en Puma.

Deadly Comfort, dat is hoe Umbro de schoen zelf beschrijft. Een zeer comfortabele voetbalschoen met dodelijke randjes die je vooral terug ziet op de wreef. Of het op basis van uiterlijk de strijd met de grote merken gaat winnen? Misschien niet, maar op technologisch gebied komen ze toch een heel eind.

Umbro Accuro 2

De allereerste Umbro UX Accuro Pro is gelanceerd in een zwart/metallic/grenadine kleuruitvoering met een subtiel ruitpatroon op de bovenkant. Wat echter het meeste opvalt zijn de verhoogde zones op de binnenkant en rond de punt van de voet. Deze zones zorgen voor een betere balcontrole in alle weersomstandigheden en betere grip over de bal. De ‘strike zones’ op de voorvoet zijn speciaal ontworpen voor een nauwkeurig en dodelijk schot.

Umbro Accuro 3

Umbro Accuro wreef

Umbro Accuro touch control

De lichtgewicht microvezel upper heeft daarnaast een speciale tong gekregen, waardoor het schietoppervlak groter wordt. Nog meer kans om die bal goed te raken dus. Al deze innovaties zouden echter nutteloos zijn als de schoen niet comfortabel om de voeten zit. Daar hebben ze natuurlijk ook aan gedacht met een gewatteerde kraag en een speciaal ontworpen achilleshiel, zodat je voet een locked-in fit heeft. De ‘Pro-Stance’ noppenconfiguratie zorgt voor grip, balans en stabiliteit in alle weersomstandigheden, 90 minuten lang.

Umbro Accuro hak

Umbro Accuro noppen

De schoen is voor €199,95 verkrijgbaar, maar voor degene die liever niet zo’n grote smak geld uitgeven aan een paar voetbalschoenen bestaat er ook nog de Umbro UX Accuro Premier. Deze is voor €89,95 te koop. De gloednieuwe kicksen zullen binnenkort hier verkrijgbaar zijn.  

Leestip: Het nieuwe Everton uitshirt van Umbro ziet er geweldig uit