Mesut Özil heeft in de loop van zijn carrière een nieuwe traptechniek uitgevonden

De Duitse middenvelder krijgt bij Arsenal regelmatig kritiek dat hij zich verstopt tijdens grote wedstrijden, maar iedereen weet natuurlijk wel hoe geniaal Mesut Özil kan zijn. Qua inzicht, balcontrole en passing zijn er namelijk maar weinig op deze aarde die in de buurt komen van Özil. Gisteren liet hij dat weer eens zien met de 1-0 tegen Bournemouth in de vierde minuut. Die goal lijkt op het eerste gezicht misschien heel normaal, maar dat is ‘ie niet. Verre van zelfs.

De trap van Özil

Als je de goal in de video hieronder ziet lijkt het alsof hij de bal voorbij de keeper wil schieten of stiften en dat ‘ie via de keeper de goal in gaat, maar er schuilt veel meer achter. Een grote bak genialiteit. Hij schiet de bal namelijk expres via de grond over de doelman. Als een stift via de grond zeg maar. Ja, de keeper zit er wel aan, maar dat doet niet af aan de schoonheid wat ons betreft. Pure klasse.

Toeval is het ook zéker niet, want hij deed dit al eerder tegen Liverpool, Huddersfield en nu dus Bournemouth. Die laatste twee zie je in de video hierboven. Hieronder tegen Liverpool.

Geloof je nog steeds niet dat hij dit expres deed en denk je dat het meer geluk dan wijsheid is? Dan heb je het fout, want in de loop van zijn carrière heeft hij deze techniek al vaker gebruikt bij het versturen van passes. Met name die tegen Denemarken tijdens het EK van 2012 zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan. Wat ons betreft is dit misschien wel één van de mooiste passes die we ooit zagen in het voetbal. Hieronder is heel duidelijk te zien hoe hij de bal expres via de grond naar zijn medespeler passt, precies zoals bij de bovenstaande goals.

Als je dit kunt ben je gewoon een tovenaar en verdien je heel veel respect. We zijn benieuwd of hij weer helemaal gaat opbloeien bij Arsenal, of dat het misschien toch verstandig is op zoek te gaan naar een andere club.

Ongeacht de kritiek die hij te verduren krijgt in Noord-Londen heeft hij het daar absoluut niet slecht. De villa waarin hij vertoeft is namelijk om van te watertanden. Hier geeft hij jou een rondleiding door zijn ongelofelijk vette huis.

Nu we trouwens toch bezig zijn met het uitvinden van nieuwe schoten & passes: Fabregas heeft deze week een eigen nieuwe manier van passen uitgevonden.