In deze video van Man United in 2012 wordt perfect duidelijk wat ze nu missen

Het is momenteel kommer en kwel in het rode deel van Manchester. Na zeven wedstrijden staat United tiende met 9 punten achterstand op koplopers City & Liverpool, de sfeer bij de club is om te janken en het lijkt erop alsof de spelers (en misschien Mourinho zelf ook wel) niet meer in Mourinho geloven. Het gevolg? Slechte resultaten en slappe hap zonder ideeën.

Bizarre statistiek

Dat laatste werd in de laatste wedstrijd tegen West Ham (3-1 verlies) écht pijnlijk duidelijk. Sky Sports heeft namelijk een ranglijst gemaakt van de teams die de meeste sprints trok tijdens de wedstrijden in het afgelopen weekend en de cijfers zijn bizar. De pressing machine van Klopp staat ver bovenaan met 150 en het United dat moest winnen om enigszins uit de crisis te komen eindigde laatste met slechts 58 sprints.

Hoe anders het in 2012 was

We gaan even zes jaar terug in de tijd. De glorieuze tijd onder Sir Alex Ferguson. Hij wist ervoor te zorgen dat het team zeer agressief speelde als het de bal niet had en/of als het even wat minder ging. Op de Manchester United Reddit pagina is na afgelopen weekend dan ook een video opgedoken uit die periode waarbij in 30 seconden duidelijk wordt wat het huidige United mist.

In 30 seconden zie je de spelers van United zich meermaals bijna met gevaar voor eigen leven voor een bal storten en achter een bal aanrennen om ‘m zo snel mogelijk te veroveren. Die inzet is precies wat United nu nodig heeft. Hoe anders het nu is..

De meest overduidelijke wrijving in het team van Manchester United zit natuurlijk tussen Pogba en Mourinho. Die twee kunnen elkaars bloed inmiddels wel drinken. Hebben jij en je trainer ook een behoorlijke hekel aan elkaar? Op deze manieren kun je daarmee omgaan.