Nieuwste FIFA 19 update moet einde maken aan lag tijdens online wedstrijden

Er zijn maar weinig dingen irritanter dan tijdens een online potje FIFA gekoppeld worden aan een tegenstander met lag. Door zijn slome internetverbinding hapert het spel de hele tijd en wordt elke pass/beweging opeens onvoorspelbaar. Opgeven wil je ook niet doen, want dan wint je tegenstander de pot, dus accepteer je het maar. Gelukkig hoeft dat (als het goed is) niet meer. EA Sports heeft namelijk een nieuwe update uitgebracht waarin dit probleem opgelost zou zijn.

Geen lag meer tijdens online FIFA

Het is geen geheim dat de responsiviteit en consistentie van de gameplay tijdens online potjes een grote zorg was onder de FIFA community op Reddit, Twitter en FIFA. EA heeft de klachten gehoord en heeft, omschreven in hun eigen woorden, de volgende veranderingen toegepast.

In de titel update van deze week hebben we veranderingen gemaakt die volgens ons de responsiviteit tijdens de gameplay zal verbeteren in bepaalde modes. De specifieke notities zijn hieronder te lezen:

 • Er zijn verbeteringen in de responsiviteit van de gameplay in situaties waarin je tegenstander’s internetverbinding slecht is en lag vertoont.
  • Deze verandering geldt voor de volgende modes:
   • FUT Champions
   • FUT Division Rivals
   • FUT Online Draft
   • FIFA Pro Clubs
   • FIFA Co-Op Seasons

EA claimt dus dat je een veel soepelere ervaring zal hebben tijdens je online potjes en dat de gameplay dus ook veel consistenter zal worden. Veelbelovende woorden, nu nog hopen dat het allemaal goed uitpakt.

Natuurlijk is het fijn dat EA Sports de game blijft verbeteren door middel van updates, maar wat ons betreft gaan ze het in de toekomst anders aanpakken. Om te beginnen: stop met het jaarlijks uitbrengen van FIFA.

Bron: Dream Team FC