Vader laat blinde zoon op briljante manier genieten van een voetbalwedstrijd

Aangezien je nu op onze site bent gaan we er eventjes vanuit dat je een echte voetballiefhebber bent. Week in week uit word je vermaakt met de mooiste potjes voetbal en misschien voetbal je zelf ook wel. Stel je nu eens voor dat je niet meer zou kunnen voetballen of zelfs voetbal kijken omdat je blind bent. Verschrikkelijk natuurlijk, maar deze vader heeft een briljante techniek gevonden, waardoor zijn blinde zoon nog wél kan genieten van een wedstrijd in het stadion. Prachtig.

Blind van voetbal genieten

Natuurlijk is het geluid dat in een stadion geproduceerd wordt en de sfeer die er hangt altijd wel te proeven, maar je wilt natuurlijk ook weten wat er op het veld gebeurt. Deze vader heeft daarom zijn zoon tegenover hem gezet en maakt door middel van een miniatuurveldje en zijn handen duidelijk aan de jongen wat er gebeurt. Hieronder de beelden.

Momenten als deze maken toch wel duidelijk waarom we voetbal ‘the beautiful game’ noemen. Iedereen, ongeacht de problemen of handicap die iemand heeft, moet namelijk kunnen genieten van het voetbal. Respect voor deze vader.

Als we dan toch in de sfeer blijven van hoe mooi voetbal is, hebben we een speciale en inspirerende boodschap van Ronaldinho voor je klaar staan.

Bron: 90min