Gregory van der Wiel verkoopt aandelen BALR. & 433 met giga-rendement

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat Gregory van der Wiel samen met Demy de Zeeuw, Juul Manders en Ralph de Geus BALR. en 433 oprichtte. Gouden grepen, want beide merken groeide in no time uit tot gigantische merken met een mega-following. Ook Eljero Elia stapte in als investeerder. Nu heeft Gregory echter besloten om zijn aandelen te verkopen aan de overige aandeelhouders.

Van der Wiel stapt uit BALR. & 433

Het fashionmerk BALR. en het online voetbalplatform 433 groeien nog steeds hard, dus dan rest de vraag: waarom is de verdediger van Toronto er uitgestapt? Juul Manders vertelt tegenover Sprout: ‘Hij richt zich meer op de techsector en de Amerikaanse markt, waar hij meer investeringen in heeft gedaan. Voor de rest moet je echt bij team Gregory zijn.’

Van der Wiel maakt in ieder geval hele dikke winst op zijn aandelen, want hij heeft ze verkocht met een rendement van 2000%. Wat dat rendement in euro’s waard is wordt niet bekend gemaakt. Een deel van die opbrengst steekt hij in zijn investeringsfonds Block Party en een ander deel gaat naar een nieuw merk voor het bouwen van persoonlijke merken van atleten en andere celebrities.

De ambitie van Gregory van der Wiel als businessman is bewonderenswaardig. Als hij klaar is met voetballen hoeft hij zich geen zorgen te maken over hoe hij zijn tijd gaat invullen en wat hij met zijn geld moet doen. Dat is bij veel voetballers wel anders. Eén van de projecten waarin hij geïnvesteerd heeft is dit revolutionaire ‘Nederlandse’ transportmiddel.

Bron: Sprout