Hoe Berbatov in zijn carrière twee keer met de Bulgaarse maffia in aanraking kwam

Dimitar Berbatov is zo’n voetballer die sommigen misschien alweer vergeten zijn, maar de Bulgaar was natuurlijk één van de betere spitsen ter wereld in zijn toptijd. Vooral bij de Spurs blonk hij uit en daarmee verdiende hij een droomtransfer naar United, waar hij de verwachtingen misschien niet hélemaal waarmaakte, maar toch was er genoeg te genieten. Vooral zijn techniek om van te smullen. Check effe onderstaande assist op Ronaldo. Classic.

Eerste contact met de maffia

Al op jonge leeftijd was duidelijk dat Dimitar een speciale voetballer was. Op 18-jarige leeftijd speelde hij voor CSKA Sofia, maar toen al hadden de Europese topclubs hem in het vizier. Helaas had ook Georgi Illiev hem in het vizier. De baas van de lokale maffia en eigenaar van Levski Sofia. Hij was bereid alles te doen om hem naar zijn club te halen.

Op een dag verliet Berbatov het CSKA trainingscomplex en liep hij door de stad toen een zwarte auto voor hem stopte en drie mannen hem de auto in trokken. Zijn coach bij CSKA kan het zich nog goed herinneren: ‘Hij had geen keus. Hij was twee uur lang weg en toen hij terugkwam wilde hij er niet over praten.’ Logischerwijs leverde het de Bulgaar een behoorlijk trauma op. ‘Hij was er kapot van. Zijn telefoon bleef gaan, maar hij wilde niemand spreken,’ zei zijn moeder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Talking football/goals 🤙🏻😁⚽️ #football @manchesterunited

Een bericht gedeeld door Dimitar Berbatov (@berbo9) op

Gezin in gevaar

Tien jaar nadat hij ontvoerd werd tekende hij voor Manchester United. De Bulgaarse maffia probeerde daarop in te spelen, want zij wisten dat er veel geld mee gemoeid ging. Een paar dagen na de transfer werd Berbatov’s moeder gebeld door een onbekende die aanbood haar familie te beschermen voor $1 miljoen. Ze ging er niet op in en toen dreigde de maffia de vrouw en dochter van Berbatov te ontvoeren. ‘Als je niet $650.000 betaalt zullen jouw vrouw en kind gevaar lopen. We zullen ze ontvoeren.’

Dimitar moest dus actie ondernemen en in plaats van de politie in te schakelen besloot hij zelf contact op te nemen met de maffia. Sir Alex Ferguson steunde hem en bood zijn privéjet aan, zodat Dimitar snel naar Bulgarije kon om zijn familie naar Engeland te halen. Hij wist erin te slagen en zijn familie in veiligheid te brengen.

Video: Oh My Goal

Uiteraard zijn dit zwarte periodes uit het leven van Berbatov, maar ondanks dat is hij er toch in geslaagd één van de beste Bulgaarse voetballers ooit te worden. Daar kun je alleen maar heel veel respect voor hebben!

Nu we toch mooie/bizarre verhalen aan het vertellen zijn: Dit is het verhaal van de Puskas Award winnaar die zijn carrière beëindigde om professioneel FIFA speler te worden.

Bron: Oh My Goal