Het verschil tussen Real Madrid en Barça heeft een bizar punt bereikt

Hoe anders kan een seizoen lopen dan voor de start van de competitie verwacht werd. Real Madrid leek niet te stoppen en had dus weinig transfers nodig en Barça raakte superster Neymar kwijt. De verwachtingen waren dus vrij logisch: Real Madrid is topfavoriet en Barça zal alles uit de kast moeten halen om aan te blijven haken. Alles is echter anders en het is juist Barcelona dat na 19 wedstrijden ongeslagen eerste staat. Real Madrid staat inmiddels 19 punten achter, maar heeft nog een wedstrijd te goed. Wat een verschil.

Real Madrid vs Barcelona

Afgelopen weekend was weer tekenend voor dit seizoen. Real Madrid verloor in eigen huis met 0-1 van Villareal en Barça draaide een 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning tegen Real Sociedad. Zoals we hierboven al zeiden is het verschil nu dus 19 punten en daar komt een bizar detail bij kijken. Op dit moment staat Real Madrid dichterbij de degradatiezone dan hoe ver ze achter Barcelona staan. Het verschil met nummer 18 Deportivo La Coruña is namelijk maar 16 punten. Nu suggereren we niet dat Madrid gaat degraderen, maar toch is dit veelzeggend voor dit seizoen.

En dan hebben de Catalanen ook nog ene Coutinho achter de hand die over een paar weekjes zijn debuut zal gaan maken. Voor nu is het in ieder geval die andere grote club uit Madrid die als de concurrent voor de titel gezien wordt.

We zijn ook benieuwd of dit zeer slechte seizoen gevolgen gaat hebben voor de positie van Zidane. Voorgaande seizoenen was het namelijk juist heel goed, maar hoe lang krijgt hij de tijd nog en is hij wel schuldig aan de resultaten? Dat zou je aan de hand van deze punten kunnen bepalen.

Bron: Sport Bible