Deze video laat zien wat Alisson gaat toevoegen aan het spel van Liverpool

Na de verloren Champions League finale van Liverpool tegen Real Madrid werd één ding duidelijker dan ooit: het wordt tijd dat Liverpool eens een keeper gaat halen van wereldklasse. Die lijkt er nu zo goed als zeker te komen in de vorm van de Braziliaanse doelman Alisson Becker die overkomt van AS Roma. We kwamen vandaag een video tegen die het enthousiasme van de Liverpool-fans alleen maar zal vergroten.

De opbouw van Alisson

Dat Alisson een uitstekende keeper is weten we inmiddels wel, want anders houd je City-doelman Ederson niet op de bank bij Brazilië. Alisson Becker staat bekend als een keeper met sterke reflexen, maar zeker ook om zijn voetballende kwaliteiten. Net als Ederson eigenlijk. Nu is er een fascinerende video opgedoken van Alisson waarin we zien dat hij drop kicks, passes en lange werpen tot de centimeter nauwkeurig bij een medespeler weet te krijgen.

Stel je toch eens voor dat hij komend seizoen op deze manieren de dodelijke drie van Liverpool in stelling gaat brengen. We hebben vorig seizoen gezien bij City hoe veel een voetballende keeper toevoegt aan het spel van een team en daarom verwachten wij dat Alisson ook heel veel gaat toevoegen aan het spel van Liverpool.

Het zal geen toeval zijn dat zowel Alisson als Ederson uit Brazilië komen, want daar groei je zo’n beetje op met de bal aan de voeten. Hier kun je nog eens genieten van de geniale trappen en passes van Ederson.