Ongemakkelijke video verklaart waarom Bale het zo lastig heeft bij Real Madrid

Gareth Bale arriveerde in 2013 als grootste aankoop ooit bij Real Madrid en natuurlijk waren de verwachtingen torenhoog. In de eerste paar jaren maakte hij die redelijk waar met veel goals en prijzen, maar de laatste tijd gaat het allemaal heel moeizaam. Vaak start hij vanaf de bank, is niet bepaald geliefd bij het publiek en ook in de groep blijkt hij niet erg goed te liggen. De grootste oorzaak waarom hij het zo lastig heeft is zijn onvermogen om zichzelf aan te passen aan de club en het land waar hij speelt.

Bale spreekt geen Spaans

Ondanks dat de Welshman al zo’n 6 jaar bij Real Madrid speelt, spreekt hij nog steeds nauwelijks Spaans. Marcelo kaartte in een interview al eens aan dat hij amper kan communiceren met Bale en ook Courtois liet al eens doorschemeren dat Bale zich niet aan de cultuur van het land aanpast. Nu is er ook bewijs van die uitspraken, want Real Madrid postte een video waarin vijf spelers van de Koninklijke met elkaar in gesprek zijn en vragen van elkaar beantwoorden. Let op: de video is behoorlijk awkward om naar te kijken.

Zoals je kunt zien spreekt hij zo goed als geen woord Spaans en verstaat hij het ook niet best. Dat maakt het wel heel lastig ja. Eigenlijk gewoon ongelofelijk onprofessioneel van Bale. Na zes jaar nog niet in staat zijn om de taal van het land te spreken, terwijl het grote voordelen heeft als je het wel gewoon kan.

Communiceren met je teamgenoten is namelijk belangrijk in het teambelang, maar ook een grote factor in jezelf happy voelen in de groep en het land waar je woont. Zo komt hij al snel over als een buitenbeentje. Begrijpelijk dat de spelers en fans daar niet echt op zitten te wachten.

We verwachten overigens dat hij volgend seizoen niet meer in Spanje actief is, dus hij zal de taal ook niet meer gaan leren. Zidane zag het vorig seizoen al niet echt zitten met Bale en hij mocht dan ook vaak op de bank plaatsnemen. Wij kunnen echter wel begrijpen dat je een bankplek krijgt als je jezelf niet wil aanpassen aan de club en het land. Dit zijn 6 andere redenen waarom je een plek op de bank verdient.