Nederlands wonderkind Tahith Chong maakt indruk bij debuut voor United (video)

Hoewel we in een behoorlijk donkere periode van het Nederlandse voetbal zitten, zijn er wel degelijk lichtpuntjes die ons hoop geven op een goede toekomst. Eén van die lichtpuntjes is de 18-jarige Tahith Chong werd vorig seizoen verkozen tot ‘talent van het jaar’ bij Manchester United en gisteren maakte hij zijn debuut onder Mourinho in de oefenwedstrijd tegen Club America. Daar maakte hij veel indruk.

Debuut Tahith Chong

De grote krullenbol mocht na een uurtje invallen en had dus 30 minuten om indruk te maken op de Portugese coach en dat is gelukt. De aanvallende middenvelder/buitenspeler eiste ballen op, durfde acties te maken, was creatief en had een fantastische voorzet waar uiteindelijk indirect uit gescoord werd. Mourinho was lovend.

‘Tahith speelde goed. Hij wilde zich echt laten zien toen hij het veld op kwam. Er gebeurde ook meteen iets, hij nam initiatief en was creatief in zijn manier van spelen. Tahith speelde met zelfvertrouwen. Natuurlijk, fysiek heeft hij nog zijn beperkingen. In de persoonlijke duels moet hij het nog tegen iedereen afleggen, maar aan de bal en in 1 vs 1 situaties zie je zijn kwaliteiten. Hij is een goede jongen.’

Indrukwekkende beelden die ons doen vermoeden dat we hem ook nog wel in de Premier League aan het werk gaan zien dit seizoen. Hopelijk kan hij dan ook snel doorstoten naar het Nederlands elftal, waar we wel wat aanvallende impulsen kunnen gebruiken.

In de nog iets verdere toekomst komt er ook op het middenveld een flinke kwaliteitsinjectie aan voor het Nederlands elftal. Xavi Simons is namelijk de aanvoerder van het jeugdelftal van FC Barcelona en hij wordt gezien als één van de absolute sterren van de toekomst. Hij heeft dan ook al een behoorlijk bizar leven.

Bron: AD.nl