Deze video laat zien hoe Guardiola rivaal Mourinho tactisch overklaste

Afgelopen weekend vond de beladen Manchester Derby plaats en zo vroeg in het seizoen kon die al gezien worden als beslissend voor de titelstrijd. We weten inmiddels dat City de wedstrijd met 1-2 won en daardoor 11 punten voorsprong heeft op nummer 2 Manchester United, maar we focussen ons nu even op de manier waarop ze de wedstrijd wonnen. Het brein achter deze overwinning is Pep Guardiola die met één positiewisseling de wedstrijd naar zich toe trok.

Tactiek Guardiola

Het was misschien niet de meest sprankelende wedstrijd van City in de reeks van 14 overwinningen, maar de klasse zat ‘m juist in het ontkrachten van Mourinho’s tactiek. Een YouTuber heeft de tactiek van beide teams ontleed en zag voor de wedstrijd vooral een belangrijke rol voor United spelers Rashford, Martial, Herrera en Matic hadden de taak om David Silva en Kevin de Bruyne te dekken. Mourinho had dat goed voor elkaar en de ploeg begon goed, maar Guardiola had het snel door en trok de wedstrijd naar zich toe met één zet.

José Mourinho had er geen duidelijk antwoord op, al had het weinig gescheeld of United had de 2-2 nog laat binnengeschoten via Lukaku en Mata, maar doelman Ederson redde City met een geniale dubbele redding. Die Braziliaanse keeper blijkt sowieso een schot in de roos en wij durven zelfs te stellen dat alle keepers een voorbeeld kunnen nemen aan Ederson om deze reden.