Viertal Feyenoorders speelt op zeer bijzondere kicksen uit 2014

In het huidige profvoetbal worden vele spelers gesponsord door sportmerken als Nike en adidas. In ruil voor nieuwe schoenen (en vaak een zakje geld) draagt de desbetreffende speler dan exclusief hun merk. Vooral topspelers kunnen daar nog leuk aan verdienen. Toch zijn er ook spelers die het liefst vrij van dit soort contracten zijn. Dit geeft ze de ruimte om welke schoen dan ook te dragen. Bij Feyenoord lijkt dit in grote mate het geval. Maar liefst vier spelers dragen namelijk schoenen die sinds 2014 niet meer gemaakt worden.

adizero F50

Elia, Berghuis, Vilhena en Bilal lijken alle vier een voorliefde te hebben voor de adizero F50. Ondanks dat ze ook voor de nieuwere adidas Ace of X kunnen kiezen dragen ze een schoen die adidas niet eens meer produceert. De Feyenoord-spelers dragen verschillende kleuruitvoeringen, maar de vetste is toch wel de versie die Elia tegen PSV droeg. Deze maakten in 2014 onderdeel uit van het ‘Battle Pack’.

?

Een bericht gedeeld door Eljero Elia (@eljeroelia) op

⚽️⚽️Training today!

Een bericht gedeeld door Bilal Basacikoglu (@basacikoglu_official) op

⚽️?

Een bericht gedeeld door Steven Berghuis (@stevenberghuis) op

Het is niet zo dat deze Feyenoorders elke wedstrijd op de adizero spelen. Het gebrek aan een contract met adidas of Nike geeft ze de ruimte om af en toe te switchen. Hieronder zie je Elia bijvoorbeeld in de nieuwe Nike Mercurial Vapor.

Gm ?

Een bericht gedeeld door Eljero Elia (@eljeroelia) op

De Nike Mercurial Vapor die Elia hierboven draagt is overigens wel overal te koop. Hier bijvoorbeeld al vanaf €49.

Leestip: Toni Kroos draagt al jarenlang dit type voetbalschoen