5 producten die je helpen herstellen na een zware training of wedstrijd

Ben je dit weekend net over het randje gegaan van je eigen kunnen en kun je nu amper lopen? De trainer zal uiteraard erg blij zijn met je inspanningen, maar daar ondervind je nu de pijn van. Elke stap is er een te veel en het lijkt wel alsof je benen 10 kilo meer wegen. Natuurlijk, spierpijn hoort nu eenmaal bij sporten, maar het is toch best fijn als je een product kunt nuttigen die de pijn tegengaat. Met één van deze 5 producten zit je goed.

Koffie

koffie gif

Yes! Wij hielden al van koffie, maar nu nog meer. Verschillende studies tonen namelijk aan dat het drinken van koffie voor een training of wedstrijd, vermoeidheid en verzuring van de spieren met bijna 50% vermindert. Door de cafeïne ga je ook nog een beter uithoudingsvermogen krijgen.

Kersensap

Een keer wat anders dan die eiwitshake en het werkt uitstekend. Een onderzoek uit 2010 stelt dat kersensap het ideale post-workout drankje is. Anthocyanen, een antioxidant in kersen, zouden volgens het onderzoek de spierpijn verminderen en het zou zelfs kunnen functioneren als ontstekingsremmer.

IJs of een ijskoude douche

Zeker in de koudere maanden die komen gaan is een warme douche heerlijk, maar voor je spieren is een ijskoude douche toch echt beter. Een warme douche zorgt voor ontspanning en verlicht milde pijn, maar icing voorkomt verdere spierschade en versnelt ook nog eens de genezing. Dat zegt sportgeneeskundige en woordvoerder van de AAOS Joseph Bosco. Je kunt ook ijs in een handdoek wikkelen en op de pijnlijke spier leggen. Een ijsbad als Mertens hieronder is niet per se nodig.

Valkruid

Deze kruidenversie van crème tegen spierpijn, gemaakt van valkruid, werkt net zo effectief tegen de pijn als ibuprofen. Een onderzoek uit 2007 dat gepubliceerd werd in Rheumatology International zegt dat de plant in de vorm van gel of crème op de huid kan worden gesmeerd. Op deze manier helpt het tegen zwellingen en pijn.

Bindweefselmassage

Na een zware inspanning zouden we allemaal wel even lekker gemasseerd willen worden, maar helaas zit dat er niet in. Tenzij je een pro bent natuurlijk. Maar ondanks dat we weten dat niet iedereen na de wedstrijd zo’n massage zal krijgen, werkt het wel uitstekend. Onderzoek heeft aangetoond dat het de bloedstroom naar de spieren verbetert en versnelt het de verwijdering van chemicaliën die spierpijn veroorzaken. Misschien toch maar eens heel lief je vriendinnetje aankijken.

Leestip: Dit zijn de 8 beste dingen om na de wedstrijd te eten

Bron: Manners