Vijf producten met verrassend veel eiwitten voor meer spieropbouw

Als je wat spieren wilt bouwen weet je hopelijk wel dat je flink wat eiwitten nodig hebt. Die kun je naar binnen werken met shakes, maar er zijn ook genoeg andere opties. Soms kom je ze zelfs tegen in producten waar je het misschien niet echt van verwachtte en doen ze qua smaak zeker niet onder voor de shakes.

1.  Havermout

Was je al lange tijd op zoek naar een lekker ontbijt dat ook nog eens goed is voor de spieropbouw? Dan heb je in havermout een nieuwe vriend. Naast de superkoolhydraten bevat het namelijk ook nog eens 17 gram eiwitten per 100 gram. Er valt ook veel mee te variëren, dus alleen maar pap naar binnen werken hoeft niet.

2. Erwten

Van vroeger uit misschien niet je favoriete eten, maar toch hebben ze heel veel voordelen. Ze zijn goedkoop, makkelijk te bereiden en het belangrijkste: ze zijn krachtpatsers van jewelste. Een normale portie bevat zo’n 8 gram eiwitten, vitamine C voor de weerstand en vitamine K voor sterkere botten.

3. Quinoa

Ook wel ‘superfood’ genoemd en zo’n naam krijg je niet voor niks. Een portie hiervan zorgt namelijk al voor de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid eiwitten! Gooi het dus een eetlepeltje bij de havermoutpap in de morgen of voeg het toe aan een gezonde smoothie.

Quinoa voetbal

4. Spinazie

Met 5 gram eiwitten per portie lijkt het niet eens zo’n krachtvoer te zijn, maar doordat het spierherstellende voedingsstoffen als luteïne en ijzer bevat is wel degelijk geschikt voor de fitness junkies en trainingsbeesten van het team. Je hoeft het trouwens niet eens te koken. In een smoothie of salade smaakt het ook prima.

5. Gepofte aardappel

Veel fitness boys zweren bij de zoete aardappel, maar die valt in het niets bij deze gepofte variant. Sowieso is een aardappel al goed voor zo’n 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten (het dubbele van de zoete aardappel), maar door ‘m te poffen behoudt hij ook nog eens alle andere voedingsstoffen.

Op zoek naar één perfecte shake om na jouw workout te nuttigen? Dan hoef je niet verder te zoeken, want hier is ‘ie.

Bron: Men's Health