Viktoria Plzen heeft de meest bijzondere dugout in het voetbal

Het Tsjechische FC Viktoria Plzen heeft afgelopen zomer nieuwe dugouts gepresenteerd en normaal gesproken zou dat niet echt een nieuwswaardig feitje zijn, maar dankzij een sponsordeal met het Tsjechische bier Gambrinus is het dat wél. Het zijn namelijk niet zomaar dugouts, dit zijn waarschijnlijk de meest geniale dugouts in het wereldvoetbal. Misschien zou het beter bij een club uit de kelderklasse passen, maar aangezien de Tsjechen ook wel kunnen zuipen past het hier ook prima. Plus de clubnaam zit ook mee, want Plzen lijkt verdacht veel op pilzen.

Beer bench for Viktoria Plzen!!! ?

Een bericht gedeeld door Mundial Style (@mundialstyle) op

Bierbank Viktoria Plzen

Om precies te zijn hebben de nieuwe dugouts het uiterlijk gekregen van blikken Gambrinus Full 12 pilsner en ze zijn nog luxe ook. Ze hebben namelijk nieuwe verwarmde lederen stoelen gekregen. Wel zo fijn op een koude Tsjechische avond.

Er zit trouwens een diepere gedachte achter deze nieuwe dugouts dan gewoon leuk doen en scoren in de publiciteit. Volgens de website van Plzen is de club namelijk sterk verbonden met het Gambrinus bier. Eén van hun meest legendarische spitsen, Stanislav Strunc, werkte na zijn voetbalpensioen in 1977 in de brouwerij van de bierproducent.

Wij vinden het in ieder geval geniaal gevonden en zouden het helemaal niet zo erg vinden om langs de kant te chillen in een groot blik pils met verwarmde stoelen. Misschien iets voor bij jullie club? En als jullie toch gek zijn van bier (want wie is dat niet?), dan is dit bierhotel hét teamuitje voor jullie.