Vincent Kompany is niet blij met laatste beslissing van adidas

Vincent Kompany stond lang onder contract bij New Balance, maar sinds 2016 speelt hij niet meer op de voetbalschoenen van New Balance. Sindsdien heeft hij ook geen nieuw contract getekend bij een ander merk, waardoor hij altijd de voetbalschoenen kan dragen die hij het fijnste vindt. In zijn geval is dat al lange tijd de adidas ACE 16.1 met een upper van gewatteerd leer. Het Duitse merk is echter gestopt met het maken van deze schoen en daar is Kompany niet blij mee.

Kompany boos op adidas

De laatste jaren is de frequentie van nieuwe releases sowieso de pan uitgerezen en daardoor gaat een schoen veel minder lang mee voordat ‘ie vervangen wordt door een aangepaste versie. Dat is dus precies wat Kompany irriteert en hij deelde zijn klachten met de wereld via social media.

Hij zegt via Twitter het volgende: Vervelende situatie. Geweldige schoen voor verdedigers wordt niet meer gemaakt door adidas. Een goed product heeft geen verandering nodig. Laat ze maar komen.

We snappen best dat hij het vervelend vindt dat de schoen niet meer gemaakt wordt, maar er zijn volgens ons toch meer dan genoeg goede lederen opties over. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe adidas’ Copa 17, Copa Gloro en Nike’s Tiempo 7 of Premier.