Vincent Kompany’s lijst aan blessures sinds 2015 is ongelofelijk

Ooit stond de Belgische verdediger Kompany bekend als één van de beste ter wereld, maar helaas staat hij de laatste jaren vooral bekend om zijn blessuregevoeligheid. Pep Guardiola zei pas zelfs nog dat hij niet meer op de verdediger kan bouwen omdat hij zo vaak geblesseerd heeft en hoe pijnlijk het ook is, er is geen woord aan gelogen. Gisteren was opnieuw een dieptepunt voor Kompany, want na zo’n 10 minuten werd hij alweer gewisseld. De reden? Alweer een blessure. Een kuitblessure om precies te zijn.

De lange lijst aan blessures

Hij vecht zichzelf altijd weer terug in het elftal, maar lang duurt dat niet. Het is elke keer de minuten aftellen totdat hij er weer met een blessure vanaf moet en dat wordt pas echt duidelijk als je de ongelofelijke lijst met blessures ziet. De lijst komt van Kristof Terreur, een Belgische journalist voor HLN die de Belgische spelers in de Premier League volgt. Hij heeft ook de blessures bijgehouden sinds juli 2015. Of beter gezegd: de wedstrijden die Kompany speelde en de daarop volgende weken met blessures. Hieronder de schokkende lijst. Achter het klokje staan de gespeelde minuten voordat hij weer geblesseerd raakte.

Wat een ellende. Uiteraard hopen we op een voorspoedig herstel en eindelijk weer een lange periode van gezondheid voor Kompany. Zeker met het oog op het WK komende zomer in Rusland. Ook Carla Kompany, de vrouw van Vincent, heeft het er moeilijk mee trouwens. Zij ziet hoeveel zijn man ervoor doet om fit te zijn en dan begrijpen we het heel goed dat het pijn doet om hem alweer zo snel van het veld te zien gaan.

Kompany is niet de enige die heel vaak geblesseerd is. Bale is ook niet de meest gelukkige op dat gebied en zijn lijst blessures bij Real Madrid is bijna net zo treurig.