Virgil van Dijk liet in 2013 al zijn gruwelijke potentie zien in het Camp Nou (video)

Uiteraard hebben we gisteren alweer genoten van Champions League voetbal, maar qua affiche gaat er momenteel niets boven de halve finale die vanavond op het programma staat: FC Barcelona – Liverpool. Een kraker van de bovenste plank. Uiteraard kan Liverpool leunen op kersvers Premier League speler van het jaar Virgil van Dijk, maar de Nederlander zal niet heel vrolijk als hij terug denkt aan de laatste keer dat hij een Champions League wedstrijd speelde in Camp Nou.

Van Dijk in 2013 tegen Barça

In 2013 speelde van Dijk voor Celtic en ging op bezoek in het Camp Nou. Virgil was toen 21 jaar oud en kwam oog in oog te staan met Neymar, Sanchez en Pedro (Messi deed niet mee). Celtic ging er kei hard af met 6-1, maar wil dat zeggen dat Virgil een klotewedstrijd speelde? Als we onderstaande beelden mogen geloven niet. Een Liverpool fan kwam deze beelden tegen, maakte een video en zal zichzelf hiermee wat moed hebben ingesproken dat Virgil niet bang is voor Camp Nou.

We moeten zeggen dat het inderdaad indrukwekkende beelden zijn en veel van het spel dat ‘ie toen speelde zie je nu nog terug bij hem. Sterk, snel, goede blocks en weten wanneer hij in moet stappen. Door de jaren heen is hij natuurlijk nog veel beter geworden en dat zal vanavond ook nodig zijn, want vanavond zal Messi zeker wél meedoen.

Is het je trouwens al ooit opgevallen dat Van Dijk alleen met zijn voornaam achter op het shirt speelt? Dit is de reden waarom.